Pendawaian pada Musim Bunga: @Autowired, @Resource dan @Inject

Pendawaian pada Musim Bunga: @Autowired, @Resource dan @Inject

1. Gambaran keseluruhan Artikel Spring Framework ini akan menunjukkan penggunaan anotasi yang berkaitan dengan suntikan kebergantungan, iaitu anotasi @Resource , @Inject , dan @Autowired . Anotasi ini menyediakan kelas dengan cara deklaratif untuk menyelesaikan pergantungan. Sebagai contoh: @Autowired ArbitraryClass arbObject; berbanding dengan memberi contoh secara langsung (cara yang mustahak), misalnya: ArbitraryClass arbObject = new ArbitraryClass(); Dua daripada tiga anotasi termasuk dalam pakej pelanjutan Java: javax.

Read More

  Cara Membunuh Benang Java

Cara Membunuh Benang Java

1. Pengenalan Dalam artikel ringkas ini, kita akan membahas menghentikan Thread di Java - yang tidak semudah itu kerana kaedah Thread.stop () sudah tidak digunakan lagi. Seperti yang dijelaskan dalam kemas kini ini dari Oracle, stop () dapat menyebabkan objek yang dipantau rusak. 2. Menggunakan Bendera Mari mulakan dengan kelas yang membuat dan memulakan utas.

Read More

  Membuat Anotasi Kustom di Java

Membuat Anotasi Kustom di Java

1. Pengenalan Anotasi Java adalah mekanisme untuk menambahkan maklumat metadata ke kod sumber kami. Mereka adalah bagian yang kuat dari Java, dan ditambahkan dalam JDK5. Anotasi menawarkan alternatif untuk penggunaan deskriptor XML dan antara muka penanda. Walaupun kita dapat melampirkannya ke pakej, kelas, antara muka, kaedah, dan bidang, anotasi dengan sendirinya tidak mempengaruhi pelaksanaan program.

Read More

  Menukarkan Senarai ke Rentetan di Java

Menukarkan Senarai ke Rentetan di Java

1. Pengenalan Dalam artikel ringkas ini, kita akan melihat bagaimana menukar Senarai elemen menjadi String . Ini mungkin berguna dalam senario tertentu seperti mencetak kandungan ke konsol dalam bentuk yang dapat dibaca manusia untuk pemeriksaan / debug. 2. Standard toString () dalam Senarai Salah satu kaedah termudah adalah dengan memanggil kaedah toString () pada Senarai : @Test public void whenListToString_thenPrintDefault() { List intLIst = Arrays.

Read More

  Panduan Pengekodan / Penyahkodan URL Java

Panduan Pengekodan / Penyahkodan URL Java

1. Pengenalan Ringkasnya, pengekodan URL menerjemahkan watak khas dari URL ke representasi yang mematuhi spesifikasi dan dapat difahami dan ditafsirkan dengan betul. Dalam artikel ini, kami akan memfokuskan pada cara menyandikan / menyahkod URL atau membentuk data sehingga mematuhi spesifikasi dan mengirimkan melalui jaringan dengan betul.

Read More

  Pengenalan kepada JAX-WS

Pengenalan kepada JAX-WS

1. Gambaran keseluruhan Java API for XML Web Services (JAX-WS) adalah API standard untuk membuat dan menggunakan perkhidmatan web SOAP (Simple Object Access Protocol). Dalam artikel ini, kami akan membuat perkhidmatan web SOAP dan menyambung dengannya menggunakan JAX-WS. 2. Sabun SOAP adalah spesifikasi XML untuk mengirim mesej melalui rangkaian.

Read More

  Melampirkan Nilai ke Java Enum

Melampirkan Nilai ke Java Enum

1. Pengenalan Jenis Java enum menyediakan cara yang disokong bahasa untuk membuat dan menggunakan nilai tetap. Dengan menentukan satu set nilai yang terbatas, enum lebih selamat dari jenis berbanding pemboleh ubah literal tetap seperti String atau int . Walau bagaimanapun, nilai enum diperlukan sebagai pengecam yang sah , dan kami digalakkan untuk menggunakan SCREAMING_SNAKE_CASE secara konvensional.

Read More

  Tutorial Apache Maven

Tutorial Apache Maven

1. Pengenalan Membangun projek perisian biasanya terdiri daripada tugas-tugas seperti memuat turun dependensi, meletakkan balang tambahan pada classpath, menyusun kod sumber ke dalam kod binari, menjalankan ujian, mengemas kod yang disusun ke dalam artifak yang dapat digunakan seperti fail JAR, WAR, dan ZIP, dan menyebarkan artifak ini.

Read More

  Bilangan Digit dalam Bilangan bulat di Jawa

Bilangan Digit dalam Bilangan bulat di Jawa

1. Pengenalan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan meneroka pelbagai cara mendapatkan bilangan digit dalam Integer di Java. Kami juga akan menganalisis kaedah yang berbeza dan akan mengetahui algoritma mana yang paling sesuai dengan situasi kami. 2. Bilangan Digit dalam Integer Untuk kaedah yang dibincangkan di sini, kami hanya mempertimbangkan bilangan bulat positif.

Read More

  Cara Mengulangi Daftar di Java

Cara Mengulangi Daftar di Java

1. Pengenalan Mengulangi elemen senarai adalah salah satu tugas yang paling biasa dalam program. Dalam tutorial ini, kita akan mengkaji pelbagai cara untuk melakukan ini di Java. Kami akan memfokuskan pada pengulangan senarai mengikut urutan, walaupun sebaliknya juga mudah. 2. untuk Gelung Pertama, mari kita mengkaji semula beberapa untuk pilihan gelung.

Read More

  Panduan untuk java.util.concurrent.Future

Panduan untuk java.util.concurrent.Future

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan belajar tentang Masa Depan . Antaramuka yang ada sejak Java 1.5 dan sangat berguna ketika bekerja dengan panggilan tak segerak dan pemprosesan serentak. 2. Membuat Masa Depan Ringkasnya, kelas Masa Depan mewakili hasil perhitungan tak segerak di masa depan - hasil yang akhirnya akan muncul di Masa Depan setelah proses selesai.

Read More

  Tinjauan Jenis JPA / Hibernate Cascade

Tinjauan Jenis JPA / Hibernate Cascade

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan membincangkan apa itu cascading dalam JPA / Hibernate. Kemudian kita akan membahas pelbagai jenis lata yang ada, bersama dengan semantiknya. 2. Apa itu Cascading? Hubungan entiti sering bergantung pada kewujudan entiti lain - contohnya, hubungan Orang - Alamat .

Read More

  Kaedah Statik dan Lalai dalam Antaramuka di Java

Kaedah Statik dan Lalai dalam Antaramuka di Java

1. Gambaran keseluruhan Java 8 menghadirkan beberapa ciri baru, termasuk ekspresi lambda, antara muka fungsional, rujukan kaedah, aliran, Pilihan, dan kaedah statik dan lalai dalam antara muka. Sebahagian daripada mereka telah dibahas dalam artikel ini. Walau bagaimanapun, kaedah statik dan lalai dalam antara muka memerlukan pandangan yang lebih mendalam sendiri.

Read More

  Membaca dan Menulis Input Pengguna di Java

Membaca dan Menulis Input Pengguna di Java

1. Pengenalan Dalam tutorial ringkas ini, kami akan menunjukkan beberapa cara untuk menggunakan konsol untuk input dan output pengguna di Java . Kami akan melihat beberapa kaedah kelas Pengimbas untuk mengendalikan input, dan kemudian kami akan menunjukkan beberapa output sederhana menggunakan System.

Read More

  Memahami Kebocoran Memori di Jawa

Memahami Kebocoran Memori di Jawa

1. Pengenalan Salah satu kelebihan utama Java adalah pengurusan memori automatik dengan bantuan Pengumpul Sampah terbina dalam (atau GC secara ringkas). GC secara implisit mengurus peruntukan dan pembebasan memori dan dengan itu mampu menangani sebahagian besar masalah kebocoran memori. Walaupun GC secara berkesan menangani sebahagian memori yang baik, ia tidak menjamin penyelesaian yang mudah untuk kebocoran memori.

Read More

  Panduan Mengenai Ekspresi Cron

Panduan Mengenai Ekspresi Cron

1. Gambaran keseluruhan Ringkasnya, cron adalah utiliti asas yang terdapat pada sistem berasaskan Unix. Ini membolehkan pengguna menjadualkan tugas untuk dijalankan secara berkala pada tarikh / waktu yang ditentukan. Dan, secara semula jadi ini adalah alat yang bagus untuk mengautomasikan banyak proses yang sebaliknya memerlukan campur tangan manusia.

Read More

  Pengecualian yang Diperiksa dan Tidak Diperiksa di Java

Pengecualian yang Diperiksa dan Tidak Diperiksa di Java

1. Gambaran keseluruhan Pengecualian Java termasuk dalam dua kategori utama: pengecualian yang dicentang dan pengecualian yang tidak dicentang . Dalam artikel ini, kami akan memberikan beberapa contoh kod mengenai cara menggunakannya. 2. Pengecualian yang diperiksa Secara umum, pengecualian yang diperiksa mewakili kesalahan di luar kawalan program.

Read More

  Mencari Pembahagi Biasa yang Paling Hebat di Jawa

Mencari Pembahagi Biasa yang Paling Hebat di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam matematik, GCD dua integer, yang bukan sifar, adalah bilangan bulat positif terbesar yang membahagi setiap bilangan bulat secara sama rata. Dalam tutorial ini, kita akan melihat tiga pendekatan untuk mencari Pembahagi Umum Terbesar (GCD) dua bilangan bulat. Selanjutnya, kita akan melihat pelaksanaannya di Jawa.

Read More

  Panduan Untuk Menyelesaikan Masa Depan

Panduan Untuk Menyelesaikan Masa Depan

1. Pengenalan Tutorial ini adalah panduan untuk fungsi dan kes penggunaan kelas CompletableFuture yang diperkenalkan sebagai peningkatan Java 8 Concurrency API. 2. Pengiraan Asinkron di Jawa Pengiraan tak segerak sukar difikirkan. Biasanya kita ingin memikirkan pengiraan apa pun sebagai rangkaian langkah, tetapi dalam kes pengiraan tidak segerak, tindakan yang ditunjukkan sebagai panggilan balik cenderung tersebar di seluruh kod atau bersarang dalam satu sama lain .

Read More

  Panduan Ringkas untuk Spring Bean Scopes

Panduan Ringkas untuk Spring Bean Scopes

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, anda akan belajar mengenai pelbagai jenis skop kacang dalam rangka Spring. Skop kacang menentukan kitaran hidup dan keterlihatan kacang itu dalam konteks di mana ia digunakan. Rangka kerja Spring versi terbaru menentukan 6 jenis ruang lingkup: bujang prototaip permintaan sesi permohonan soket web Permintaan, sesi, aplikasi dan soket web yang disebutkan dalam empat ruang lingkup terakhir hanya tersedia dalam aplikasi yang menyedari web.

Read More

  Elakkan Periksa Null Statement di Java

Elakkan Periksa Null Statement di Java

1. Gambaran keseluruhan Secara amnya, pemboleh ubah nol , rujukan, dan koleksi sukar dikendalikan dalam kod Java. Mereka bukan sahaja sukar dikenali, tetapi juga kompleks untuk ditangani. Sebenarnya, sebarang kekurangan dalam menangani null tidak dapat dikenal pasti pada waktu penyusunan dan menghasilkan NullPointerException pada waktu runtime.

Read More

  Penggerak Spring Boot

Penggerak Spring Boot

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kami memperkenalkan Spring Boot Actuator. Kami akan membahas asas-asasnya, kemudian membincangkan secara terperinci apa yang ada di Spring Boot 2.x vs 1.x. Kami akan belajar bagaimana menggunakan, mengkonfigurasi, dan memperluas alat pemantauan ini di Spring Boot 2.

Read More

  Hibernate Cache Tahap Kedua

Hibernate Cache Tahap Kedua

1. Gambaran keseluruhan Salah satu kelebihan lapisan abstraksi pangkalan data seperti kerangka kerja ORM (pemetaan objek-hubungan) adalah kemampuan mereka untuk menyimpan data secara cache yang diambil dari kedai yang mendasari. Ini membantu menghilangkan kos akses pangkalan data untuk data yang sering diakses.

Read More

  Tambahkan Karakter ke Rentetan pada Kedudukan yang Diberi

Tambahkan Karakter ke Rentetan pada Kedudukan yang Diberi

1. Pengenalan Dalam tutorial ringkas ini, kami akan menunjukkan cara menambahkan watak pada kedudukan tertentu dalam String di Java . Kami akan membentangkan tiga pelaksanaan fungsi sederhana yang menggunakan String yang asal , watak dan kedudukan di mana kita perlu menambahkannya. Oleh kerana kelas String adalah muktamad dan fungsi tidak boleh berubah, String baru harus mengembalikan String baru dengan watak tambahan.

Read More

  Pengenalan Servlet Java

Pengenalan Servlet Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan melihat aspek inti dari pengembangan web di Java - Servlets. 2. Servlet dan Bekas Secara sederhana, Servlet adalah kelas yang menangani permintaan, memprosesnya dan membalas dengan respons. Sebagai contoh, kita dapat menggunakan Servlet untuk mengumpulkan input dari pengguna melalui formulir HTML, merekod pertanyaan dari pangkalan data, dan membuat halaman web secara dinamis.

Read More

  JSON di Jawa

JSON di Jawa

Jackson Teratas Saya baru sahaja mengumumkan kursus Learn Spring yang baru , yang berfokus pada asas-asas Spring 5 dan Spring Boot 2: >> SEMAK KURSUS 1. Gambaran keseluruhan Bekerja dengan data JSON di Java memang mudah , tetapi - seperti kebanyakan apa pun di Java - ada banyak pilihan dan perpustakaan yang dapat kita pilih.

Read More

  Kaedah Overloading dan Overriding di Java

Kaedah Overloading dan Overriding di Java

1. Gambaran keseluruhan Metode overloading dan overriding adalah konsep utama dari bahasa pengaturcaraan Java, dan dengan demikian, mereka pantas melihat secara mendalam. Dalam artikel ini, kita akan mempelajari asas-asas konsep ini dan melihat dalam situasi apa yang berguna. 2. Kaedah Overloading Overloading kaedah adalah mekanisme yang kuat yang membolehkan kita menentukan API kelas yang padu.

Read More

  Bermula dengan Java Properties

Bermula dengan Java Properties

1. Gambaran keseluruhan Sebilangan besar aplikasi Java perlu menggunakan sifat pada suatu ketika, umumnya untuk menyimpan parameter sederhana sebagai pasangan nilai-kunci, di luar kod yang disusun. Oleh itu, bahasa mempunyai sokongan kelas pertama untuk sifat - java.util.Properties - kelas utiliti yang direka untuk mengendalikan jenis fail konfigurasi ini.

Read More

  Panduan Mudah untuk Penyambungan Penyambungan di Jawa

Panduan Mudah untuk Penyambungan Penyambungan di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Penyatuan penyambungan adalah corak akses data yang terkenal, yang tujuan utamanya adalah untuk mengurangkan overhead yang terlibat dalam melakukan sambungan pangkalan data dan membaca / menulis operasi pangkalan data. Ringkasnya, kumpulan sambungan adalah, pada tingkat paling dasar, implementasi cache sambungan pangkalan data , yang dapat dikonfigurasi untuk memenuhi persyaratan tertentu.

Read More

  Asas Pengesahan Kacang Jawa

Asas Pengesahan Kacang Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita membahas asas-asas mengesahkan kacang Jawa dengan kerangka standard - JSR 380, juga dikenal sebagai Bean Validation 2.0 . Mengesahkan input pengguna adalah keperluan yang sangat biasa di kebanyakan aplikasi. Dan kerangka Java Bean Validation telah menjadi standard de facto untuk menangani logik seperti ini.

Read More

  Hibernate Tutorial Anotasi Banyak hingga Banyak

Hibernate Tutorial Anotasi Banyak hingga Banyak

1. Pengenalan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat bagaimana penjelasan @ManyToMany dapat digunakan untuk menentukan jenis hubungan ini di Hibernate. 2. Contoh Lazim Mari kita mulakan dengan Diagram Perhubungan Entiti ringkas - yang menunjukkan perkaitan antara pekerja dan projek dua entiti : Dalam senario ini, mana-mana pekerja yang diberikan boleh ditugaskan untuk beberapa projek dan satu projek mungkin mempunyai banyak pekerja yang bekerja untuknya, yang menyebabkan banyak hubungan antara keduanya.

Read More

  Menggunakan Not Operator dalam Keadaan Jika di Java

Menggunakan Not Operator dalam Keadaan Jika di Java

1. Pengenalan Dalam pernyataan if-else Java, kita dapat mengambil tindakan tertentu ketika ungkapan itu benar , dan alternatif jika salah . Dalam tutorial ini, kita akan belajar mengenai cara membalikkan logik menggunakan operator bukan . 2. if-lain S enyata Mari mulakan dengan pernyataan if-else yang mudah : boolean isValid = true; if (isValid) { System.

Read More

  Uji REST API dengan keriting

Uji REST API dengan keriting

1. Gambaran keseluruhan Tutorial ini memberikan gambaran ringkas mengenai pengujian REST API menggunakan curl. curl adalah alat baris perintah untuk memindahkan data dan menyokong sekitar 22 protokol termasuk HTTP. Gabungan ini menjadikannya alat ad-hoc yang sangat baik untuk menguji perkhidmatan REST kami.

Read More

  Tukar Tarikh ke LocalDate atau LocalDateTime dan Kembali

Tukar Tarikh ke LocalDate atau LocalDateTime dan Kembali

1. Gambaran keseluruhan Bermula dengan Java 8, kami mempunyai API Tarikh baru: java.time . Walau bagaimanapun, kadang-kadang kita masih perlu melakukan penukaran antara API baru dan lama, dan bekerja dengan perwakilan tarikh dari kedua-duanya. 2. Menukar java.util.Date ke java.time.LocalDate Mari kita mulakan dengan menukar perwakilan tarikh lama ke yang baru.

Read More

  Anotasi Spring @Qualifier

Anotasi Spring @Qualifier

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kami akan menerangkan apa yang dapat dibantu oleh anotasi @Qualifier , masalah yang dapat diselesaikan dan cara menggunakannya. Kami juga akan menerangkan bagaimana ia berbeza dengan anotasi @Primary dan dari autowiring dengan nama. 2. Keperluan Autowire untuk Disambiguasi The @Autowired anotasi adalah cara yang baik untuk membuat keperluan untuk menyuntik pergantungan di Spring yang jelas.

Read More

  Panduan untuk Antarmuka Antrian Java

Panduan untuk Antarmuka Antrian Java

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan membincangkan antara muka Queue Java . Pertama, kami akan mengambil mengintip pada apa yang Giliran tidak, dan beberapa kaedah terasnya . Selanjutnya, kami akan menyelidiki sejumlah implementasi yang disediakan Java sebagai standard. Akhirnya, kita akan membincangkan keselamatan benang sebelum membungkus semuanya.

Read More

  Pengenalan Menggunakan Thymeleaf pada Musim Bunga

Pengenalan Menggunakan Thymeleaf pada Musim Bunga

1. Pengenalan Thymeleaf adalah mesin templat Java untuk memproses dan membuat HTML, XML, JavaScript, CSS, dan teks. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara menggunakan Thymeleaf dengan Spring bersama dengan beberapa kes penggunaan asas pada lapisan pandangan aplikasi Spring MVC. Perpustakaan ini sangat luas dan kemampuan templat semula jadi memastikan templat dapat diprototip tanpa back-end - yang menjadikan pengembangan sangat cepat jika dibandingkan dengan mesin templat popular lain seperti JSP.

Read More

  Corak Kilang Abstrak di Jawa

Corak Kilang Abstrak di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan membincangkan corak reka bentuk Abstrak Kilang. Buku Reka Bentuk Pola: Elemen Perisian Berorientasikan Objek yang Boleh Digunakan Semula menyatakan bahawa Abstrak Kilang "menyediakan antara muka untuk membuat keluarga objek yang berkaitan atau bergantung tanpa menentukan kelas konkrit mereka".

Read More

  Cara Menyalin Fail dengan Java

Cara Menyalin Fail dengan Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan membahas cara-cara umum menyalin fail di Java. Pertama, kami akan menggunakan API IO dan NIO.2 standard , dan dua perpustakaan luaran: commons-io dan jambu batu. 2. API IO (Sebelum JDK7) Pertama sekali, untuk menyalin fail dengan API java.io , kami diminta untuk membuka aliran, melingkari kandungan dan menulisnya ke aliran lain: @Test public void givenIoAPI_whenCopied_thenCopyExistsWithSameContents() throws IOException { File copied = new File("src/test/resources/copiedWithIo.

Read More

  Pisahkan Rentetan di Jawa

Pisahkan Rentetan di Jawa

1. Pengenalan Membelah Strings adalah operasi yang sangat kerap; tutorial cepat ini difokuskan pada beberapa API yang dapat kita gunakan untuk melakukannya hanya di Java. 2. String.split () Mari kita mulakan dengan perpustakaan teras - kelas String sendiri menawarkan kaedah split () - yang sangat mudah dan mencukupi untuk kebanyakan senario.

Read More

  Struktur Data Trie di Jawa

Struktur Data Trie di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Struktur data merupakan aset penting dalam pengaturcaraan komputer, dan mengetahui kapan dan mengapa menggunakannya sangat penting. Artikel ini adalah pengenalan ringkas untuk trie (diucapkan "cuba") struktur data, pelaksanaannya dan analisis kerumitan. 2. Trie Trie adalah struktur data diskrit yang tidak begitu terkenal atau disebut secara meluas dalam kursus algoritma biasa, tetapi tetap penting.

Read More

  Musim bunga dengan Maven

Musim bunga dengan Maven

Isi kandungan Gambaran keseluruhan Ketergantungan Musim Semi Asas dengan Maven Kegigihan Musim Semi dengan Maven Spring MVC dengan Maven Keselamatan Musim Bunga dengan Maven Spring Test dengan Maven Menggunakan Tonggak Menggunakan Gambar Kesimpulannya 1. Gambaran keseluruhan Tutorial ini menggambarkan cara mengatur pergantungan Spring melalui Maven .

Read More

  Panduan Pantas untuk Spring @Value

Panduan Pantas untuk Spring @Value

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat penjelasan @Value Spring. Anotasi ini dapat digunakan untuk menyuntikkan nilai ke ladang dalam kacang yang dikendalikan musim bunga, dan dapat diterapkan pada tingkat parameter ladang atau konstruktor / kaedah. 2. Menyiapkan Aplikasi Untuk menerangkan pelbagai jenis penggunaan untuk anotasi ini, kita perlu mengkonfigurasi kelas konfigurasi aplikasi Spring yang sederhana.

Read More

  Komposisi, Gabungan, dan Gabungan di Jawa

Komposisi, Gabungan, dan Gabungan di Jawa

1. Pengenalan Objek mempunyai hubungan antara keduanya, baik dalam kehidupan nyata maupun dalam pengaturcaraan. Kadang kala sukar untuk memahami atau melaksanakan hubungan ini. Dalam tutorial ini, kita akan memfokuskan pada pengambilan Java pada tiga jenis hubungan yang kadang-kadang mudah dicampur: komposisi, gabungan, dan pergaulan.

Read More

  Periksa sama ada Two Strings adalah Anagrams di Java

Periksa sama ada Two Strings adalah Anagrams di Java

1. Gambaran keseluruhan Menurut Wikipedia, anagram adalah kata atau frasa yang dibentuk dengan menyusun semula huruf dari kata atau frasa yang berbeza. Kita dapat menggeneralisasikannya dalam pemprosesan tali dengan mengatakan bahawa anagram tali adalah rentetan lain dengan kuantiti yang sama dengan setiap watak di dalamnya, dalam urutan apa pun .

Read More

  Keseragaman Java

Keseragaman Java

Asas Kesesuaian Java Gambaran keseluruhan java.util.concurrent Panduan untuk Kata Kunci Disegerakkan di Java Panduan untuk Kata Kunci Volatile di Java Panduan untuk java.util.concurrent.Future Pengenalan ThreadLocal di Java Kitaran Hidup Benang di Jawa Cara Membunuh Benang Java Pengenalan Thread Pools di Jawa Melaksanakan Runnable vs Extending a Thread tunggu dan maklumkan () Kaedah di Java Runnable vs.

Read More

  Keluarkan atau Ganti sebahagian String di Java

Keluarkan atau Ganti sebahagian String di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan melihat pelbagai cara untuk membuang atau mengganti sebahagian String di Java. Kami akan meneroka membuang dan / atau mengganti substring menggunakan String API, kemudian menggunakan StringBuilder API dan akhirnya menggunakan kelas StringUtils perpustakaan Apache Commons.

Read More

  Pengenalan Algoritma Minimax dengan Pelaksanaan Java

Pengenalan Algoritma Minimax dengan Pelaksanaan Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan membincangkan algoritma Minimax dan aplikasinya dalam AI. Oleh kerana ia adalah algoritma teori permainan, kami akan melaksanakan permainan sederhana yang menggunakannya. Kami juga akan membincangkan kelebihan menggunakan algoritma dan melihat bagaimana ia dapat diperbaiki.

Read More

  Ujian di Spring Boot

Ujian di Spring Boot

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan melihat ujian menulis menggunakan sokongan kerangka di Spring Boot. Kami akan merangkumi ujian unit yang dapat dijalankan secara terpisah dan juga ujian integrasi yang akan menguatkan konteks Spring sebelum menjalankan ujian. Sekiranya anda baru menggunakan Spring Boot, lihat pengenalan kami ke Spring Boot.

Read More

  BigDecimal dan BigInteger di Java

BigDecimal dan BigInteger di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kelas BigDecimal dan BigInteger . Kami akan menerangkan dua jenis data, ciri-ciri mereka, dan senario penggunaannya. Kami juga akan merangkumi secara ringkas pelbagai operasi menggunakan dua kelas tersebut. 2. Perpuluhan Besar BigDecimal mewakili nombor perpuluhan ditandatangani ketepatan sewenang-wenangnya .

Read More

  Panduan untuk Rangka Kerja Garpu / Gabung di Java

Panduan untuk Rangka Kerja Garpu / Gabung di Java

1. Gambaran keseluruhan Rangka kerja garpu / bergabung disajikan di Java 7. Ini menyediakan alat untuk membantu mempercepat pemprosesan selari dengan berusaha menggunakan semua inti pemproses yang tersedia - yang dicapai melalui pendekatan pembahagi dan penaklukan . Dalam praktiknya, ini bermaksud bahawa kerangka pertama "garpu" , secara berturut-turut memecah tugas menjadi subtugas bebas yang lebih kecil sehingga mereka cukup mudah untuk dilaksanakan secara tidak segerak.

Read More

  Java Praktikal Contoh Notasi Big O

Java Praktikal Contoh Notasi Big O

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan membincangkan maksud Notasi Big O. Kami akan melalui beberapa contoh untuk menyiasat kesannya pada masa berjalan kod anda. 2. Intuisi Notasi Big O Kita sering mendengar prestasi algoritma yang dijelaskan menggunakan Notasi Big O. Kajian prestasi algoritma - atau kerumitan algoritma - tergolong dalam bidang analisis algoritma.

Read More

  Tukar String ke JsonObject dengan Gson

Tukar String ke JsonObject dengan Gson

1. Gambaran keseluruhan Semasa bekerja dengan JSON di Java menggunakan perpustakaan Gson, kami mempunyai beberapa pilihan untuk menukar JSON mentah menjadi kelas atau struktur data lain yang dapat kami bekerjasama dengan lebih mudah. Sebagai contoh, kita boleh menukar rentetan JSON ke Peta atau membuat kelas khusus dengan pemetaan.

Read More

  Pengenalan ThreadLocal di Java

Pengenalan ThreadLocal di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan melihat konstruk ThreadLocal dari pakej java.lang . Ini memberi kita kemampuan untuk menyimpan data secara berasingan untuk utas semasa - dan hanya membungkusnya dalam jenis objek khas. 2. ThreadLocal API The TheadLocal konstruk membolehkan kita untuk menyimpan data yang akan hanya boleh diakses oleh benang tertentu .

Read More

  Panduan untuk Peta Bersama

Panduan untuk Peta Bersama

1. Gambaran keseluruhan Peta secara semula jadi merupakan salah satu gaya koleksi Java yang paling meluas. Dan yang penting, HashMap bukanlah implementasi yang selamat untuk thread, sementara Hashtable memberikan keselamatan thread dengan menyegerakkan operasi. Walaupun Hashtable selamat di benang, ia tidak begitu cekap.

Read More

  Ungkapan Biasa \ s dan \ s + di Java

Ungkapan Biasa \ s dan \ s + di Java

1. Gambaran keseluruhan Penggantian tali adalah operasi biasa ketika kita memproses rentetan di Java. Terima kasih kepada kaedah ReplAll () yang berguna di kelas String , kita dapat dengan mudah melakukan penggantian rentetan dengan ungkapan biasa. Walau bagaimanapun, kadang-kadang ungkapan dapat membingungkan, misalnya, \ s dan \ s +.

Read More

  Panduan Untuk API Ekspresi Biasa Java

Panduan Untuk API Ekspresi Biasa Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan membahas Java Regex API dan bagaimana ungkapan biasa dapat digunakan dalam bahasa pemrograman Java. Dalam dunia ungkapan biasa, terdapat banyak rasa yang boleh dipilih, seperti grep, Perl, Python, PHP, awk dan banyak lagi. Ini bermaksud bahawa ungkapan biasa yang berfungsi dalam satu bahasa pengaturcaraan mungkin tidak berfungsi dalam bahasa yang lain.

Read More

  Pemformatan Nombor di Java

Pemformatan Nombor di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan melihat pendekatan yang berbeza untuk pemformatan nombor di Java dan cara menerapkannya. 2. Pemformatan Nombor Asas dengan format String # The String # format kaedah adalah sangat berguna untuk memformat nombor. Kaedahnya mengambil dua hujah. Argumen pertama menerangkan corak berapa banyak tempat perpuluhan yang ingin kita lihat, dan argumen kedua adalah nilai yang diberikan: double value = 4.

Read More

  Ralat Mengendalikan REST dengan Spring

Ralat Mengendalikan REST dengan Spring

REST Teratas Saya baru sahaja mengumumkan kursus Learn Spring yang baru , yang berfokus pada asas-asas Spring 5 dan Spring Boot 2: >> SEMAK KURSUS 1. Gambaran keseluruhan Tutorial ini akan menggambarkan cara melaksanakan Pengecualian Pengendalian dengan Musim Semi untuk REST API. Kami juga akan mendapat gambaran keseluruhan sejarah dan melihat pilihan baru yang diperkenalkan oleh pelbagai versi.

Read More

  Bersemangat / Malas Memuatkan Di Hibernate

Bersemangat / Malas Memuatkan Di Hibernate

Ketekunan atas Saya baru sahaja mengumumkan kursus Learn Spring yang baru , yang berfokus pada asas-asas Spring 5 dan Spring Boot 2: >> SEMAK KURSUS 1. Pengenalan Semasa bekerja dengan ORM, pengambilan / pemuatan data dapat diklasifikasikan kepada dua jenis: bersemangat dan malas. Dalam artikel ringkas ini kita akan menunjukkan perbezaan dan menunjukkan yang boleh digunakan dalam Hibernate.

Read More

  Muat turun Fail Dari URL di Java

Muat turun Fail Dari URL di Java

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan melihat beberapa kaedah yang boleh kita gunakan untuk memuat turun fail. Kami akan merangkumi contoh mulai dari penggunaan asas Java IO hingga pakej NIO, dan beberapa perpustakaan umum seperti Async Http Client dan Apache Commons IO. Akhirnya, kita akan membincangkan bagaimana kita dapat meneruskan muat turun sekiranya sambungan kita gagal sebelum keseluruhan fail dibaca.

Read More

  Apakah Keselamatan Benang dan Bagaimana Mencapainya?

Apakah Keselamatan Benang dan Bagaimana Mencapainya?

1. Gambaran keseluruhan Java menyokong multithreading di luar kotak. Ini bermakna bahawa dengan menjalankan bytecode secara serentak dalam utas pekerja yang berasingan, JVM mampu meningkatkan prestasi aplikasi. Walaupun multithreading adalah ciri yang hebat, ia berharga. Dalam persekitaran multithread, kita perlu menulis implementasi dengan cara yang selamat untuk thread.

Read More

  Bilakah Java Membuang Kesalahan ExceptionInInitializer?

Bilakah Java Membuang Kesalahan ExceptionInInitializer?

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat apa yang menyebabkan Java membuang contoh pengecualian ExceptionInInitializerError . Kita akan mulakan dengan sedikit teori. Kemudian kita akan melihat beberapa contoh pengecualian ini dalam praktiknya. 2. Kesalahan ExceptionInInitializer The ExceptionInInitializerError menunjukkan bahawa pengecualian tidak dijangka telah berlaku dalam pengasal statik.

Read More

  Menetapkan Versi Java di Maven

Menetapkan Versi Java di Maven

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kami akan menunjukkan cara menetapkan versi Java di Maven . Sebelum melangkah ke hadapan, kita dapat memeriksa versi JDK Maven lalai . Menjalankan perintah mvn -v akan menunjukkan versi Java di mana Maven berjalan. 2. Gunakan Compiler Plugin Kita dapat menentukan versi Java yang diinginkan dalam plugin kompiler.

Read More

  Kesalahan StackOverflow di Java

Kesalahan StackOverflow di Java

1. Gambaran keseluruhan StackOverflowError boleh mengganggu pemaju Java, kerana ini adalah salah satu kesalahan runtime yang paling biasa yang dapat kita hadapi. Dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana ralat ini dapat terjadi dengan melihat pelbagai contoh kod dan bagaimana kita dapat mengatasinya.

Read More

  Operator Bitwise Java

Operator Bitwise Java

1. Gambaran keseluruhan Operator digunakan dalam bahasa Java untuk beroperasi pada data dan pemboleh ubah. Dalam tutorial ini, kita akan meneroka Pengendali Bitwise dan bagaimana mereka bekerja di Java. 2. Pengendali Bitwise Pengendali bitwise menggunakan digit binari atau bit nilai input. Kita boleh menerapkannya pada jenis bilangan bulat - panjang, int, pendek, char dan byte.

Read More

  Panduan untuk Java API untuk WebSocket

Panduan untuk Java API untuk WebSocket

1. Gambaran keseluruhan WebSocket memberikan alternatif kepada pembatasan komunikasi yang cekap antara pelayan dan penyemak imbas web dengan menyediakan komunikasi pelanggan / pelayan dwi-arah, dupleks penuh, masa nyata. Pelayan boleh menghantar data kepada pelanggan pada bila-bila masa. Kerana ia berjalan melalui TCP, ia juga menyediakan komunikasi tahap rendah latensi rendah dan mengurangkan overhead setiap mesej .

Read More

  Pengimbasan Komponen Spring

Pengimbasan Komponen Spring

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan membahas pengimbasan komponen pada musim bunga. Semasa bekerja dengan Spring, kami dapat memberi penjelasan pada kelas kami untuk menjadikannya kacang Spring. Tetapi, selain itu, kita dapat memberitahu Spring di mana untuk mencari kelas yang diberi anotasi ini kerana tidak semua mereka mesti menjadi kacang dalam jangka masa tertentu ini.

Read More

  Panduan untuk Kalendar java.util.Gregorian

Panduan untuk Kalendar java.util.Gregorian

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan melihat sekilas kelas GregorianCalendar . 2. Kalendar Gregorian GregorianCalendar adalah pelaksanaan konkrit dari kelas abstrak java.util.Calendar . Tidak hairanlah bahawa Kalendar Gregorian adalah kalendar sivil yang paling banyak digunakan di dunia. 2.

Read More

  Pengimbas Java

Pengimbas Java

1. Gambaran Keseluruhan Pengimbas Dalam tutorial ringkas ini, kami akan menggambarkan cara menggunakan kelas Java Scanner - untuk membaca input, mencari dan melangkau corak dengan pembatas yang berbeza. 2. Imbas Fail Pertama - mari kita lihat cara membaca fail menggunakan Pengimbas . Dalam contoh berikut - kami membaca fail yang mengandungi " Hello world " menjadi token: @Test public void whenReadFileWithScanner_thenCorrect() throws IOException{ Scanner scanner = new Scanner(new File("test.

Read More

  Susunan di Jawa: Panduan Rujukan

Susunan di Jawa: Panduan Rujukan

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan menyelami konsep teras dalam bahasa Java - array. Kami pertama kali akan melihat apa itu array, kemudian bagaimana menggunakannya; secara keseluruhan, kami akan merangkumi cara: Mulakan dengan tatasusunan Membaca dan menulis unsur tatasusila Gelung pada array Ubah susunan menjadi objek lain seperti Senarai atau Aliran Susun, cari dan gabungkan tatasusunan 2.

Read More

  Dapatkan Substring dari String di Java

Dapatkan Substring dari String di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan menumpukan pada fungsi substring Strings di Java. Kami kebanyakan akan menggunakan kaedah dari kelas String dan beberapa dari kelas StringUtils Apache Commons . Dalam semua contoh berikut, kita akan menggunakan String ringkas ini: String text = "Julia Evans was born on 25-09-1984.

Read More

  Varargs di Jawa

Varargs di Jawa

1. Pengenalan Varargs diperkenalkan di Java 5 dan memberikan cara singkat untuk kaedah yang menyokong sebilangan parameter satu jenis. Dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana kita dapat menggunakan ciri inti Java ini. 2. Sebelum Varargs Sebelum Java 5, setiap kali kami ingin menyampaikan sejumlah argumen sewenang-wenangnya, kami harus meneruskan semua argumen dalam array atau menerapkan kaedah N (satu untuk setiap parameter tambahan): public String format() { .

Read More

  Spring Boot dengan Hibernate

Spring Boot dengan Hibernate

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana menggunakan Spring Boot dengan Hibernate. Kami akan membina aplikasi Spring Boot yang sederhana dan melihat betapa mudahnya mengintegrasikannya dengan Hibernate. 2. Bootstrap Aplikasi Kami akan menggunakan Spring Initializr untuk boot aplikasi Spring Boot kami.

Read More

  Anotasi Spring @Pathvariable

Anotasi Spring @Pathvariable

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan menerangkan anotasi @PathVariable Spring . Ringkasnya, yang @PathVariable anotasi boleh digunakan untuk mengendalikan pembolehubah template dalam permintaan URI pemetaan , dan menggunakannya sebagai parameter kaedah. Mari lihat bagaimana menggunakan @PathVariable dan pelbagai sifatnya.

Read More

  Membuat Fail PDF di Java

Membuat Fail PDF di Java

1. Pengenalan Dalam artikel ringkas ini, kita akan fokus membuat dokumen PDF dari awal berdasarkan perpustakaan iText dan PdfBox yang popular. 2. Pergantungan Maven Mari lihat kebergantungan Maven, yang perlu disertakan dalam projek kami: com.itextpdf itextpdf 5.5.10 org.apache.pdfbox pdfbox 2.0.

Read More

  Menyusun rentetan mengikut abjad di Jawa

Menyusun rentetan mengikut abjad di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan cara menyusun String mengikut abjad. Mungkin ada banyak sebab mengapa kita mahu melakukannya - salah satunya boleh menjadi pengesahan jika dua perkataan terdiri daripada set watak yang sama. Dengan cara itu, kami akan mengesahkan apakah itu anagram.

Read More

  Panduan Pantas untuk Pengawal Musim Semi

Panduan Pantas untuk Pengawal Musim Semi

1. Pengenalan Dalam artikel ini kita akan memfokuskan pada konsep teras dalam Spring MVC - Controllers. 2. Gambaran keseluruhan Mari mulakan dengan melangkah ke belakang dan melihat konsep Front Controller dalam seni bina Spring Model View Controller yang khas . Pada tahap yang sangat tinggi, berikut adalah tanggungjawab utama yang sedang kita lihat: Memintas permintaan masuk Menukar muatan permintaan ke struktur dalaman data Menghantar data ke Model untuk diproses lebih lanjut Mendapat data yang diproses dari Model dan memajukan data tersebut ke View untuk rendering Berikut adalah

Read More

  Perbezaan Antara Oracle JDK dan OpenJDK

Perbezaan Antara Oracle JDK dan OpenJDK

1. Pengenalan Dalam artikel ini, kita akan meneroka perbezaan antara Oracle Java Development Kit dan OpenJDK. Pertama-tama kita akan melihat masing-masing dan kemudian membuat perbandingan. Selepas itu, kita akan melihat senarai pelaksanaan JDK yang lain. 2. Sejarah Oracle JDK dan Java SE JDK (Java Development Kit) adalah lingkungan pengembangan perangkat lunak yang digunakan dalam pengaturcaraan platform Java.

Read More

  Cara Mencari Elemen dalam Senarai dengan Java

Cara Mencari Elemen dalam Senarai dengan Java

1. Gambaran keseluruhan Mencari elemen dalam senarai adalah tugas yang sangat biasa kita hadapi sebagai pembangun. Dalam tutorial ringkas ini, kita akan membahas pelbagai cara untuk melakukan ini dengan Java. 2. Persediaan Mula-mula mari kita mulakan dengan menentukan POJO Pelanggan : public class Customer { private int id; private String name; // getters/setters, custom hashcode/equals } Kemudian ArrayList pelanggan: List customers = new ArrayList(); customers.

Read More

  Melaksanakan A * Pathfinding di Java

Melaksanakan A * Pathfinding di Java

1. Pengenalan Algoritma Pathfinding adalah teknik untuk menavigasi peta , yang membolehkan kita mencari jalan antara dua titik yang berbeza. Algoritma yang berbeza mempunyai kebaikan dan keburukan yang berbeza, selalunya dari segi kecekapan algoritma dan kecekapan laluan yang dihasilkannya. 2. Apa itu Algoritma Pathfinding?

Read More

  Semaphores di Jawa

Semaphores di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan meneroka asas-asas semaphores dan mutexes di Java. 2. Semaphore Kita akan mulakan dengan java.util.concurrent.Semaphore. Kita boleh menggunakan semaphores untuk mengehadkan bilangan utas serentak yang mengakses sumber tertentu. Dalam contoh berikut, kami akan mengimplementasikan barisan masuk mudah untuk menghadkan bilangan pengguna dalam sistem: class LoginQueueUsingSemaphore { private Semaphore semaphore; public LoginQueueUsingSemaphore(int slotLimit) { semaphore = new Semaphore(slotLimit); } boolean tryLogin() { return semapho

Read More

  Corak Penyesuai di Jawa

Corak Penyesuai di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat corak Adapter dan pelaksanaan Java-nya. 2. Corak Penyesuai Corak Adaptor bertindak sebagai penyambung antara dua antara muka yang tidak serasi yang sebaliknya tidak dapat dihubungkan secara langsung. Adaptor membungkus kelas yang ada dengan antara muka baru sehingga menjadi serasi dengan antara muka klien.

Read More

  Cara Mencari JAVA_HOME

Cara Mencari JAVA_HOME

1. Pengenalan Dalam catatan ringkas ini, kita akan belajar bagaimana mencari JAVA_HOME di Windows, Mac dan Linux. Seperti yang kita semua ketahui, JAVA_HOME adalah pemboleh ubah persekitaran yang biasa kita gunakan untuk mencari java eksekusi seperti java dan javac . 2. Cara Khusus Windows untuk Mencari JAVA_HOME Sekiranya kita menggunakan Windows sebagai sistem operasi, pertama kita perlu membuka baris arahan kita ( cmd ) dan ketik: echo %JAVA_HOME% Sekiranya JAVA_HOME ditentukan di persekitaran kita, maka perintah di atas akan mencetaknya.

Read More

  Java HashMap Under the Hood

Java HashMap Under the Hood

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kami akan meneroka penerapan antarmuka Peta yang paling popular dari Kerangka Koleksi Java dengan lebih terperinci, mengambil dari mana artikel intro kami berhenti. Sebelum kita memulakan pelaksanaannya, penting untuk menunjukkan bahawa antara muka koleksi Daftar dan Set utama memperluas Koleksi tetapi Peta tidak.

Read More

  Pembolehubah dan Penyembunyian Kaedah di Jawa

Pembolehubah dan Penyembunyian Kaedah di Jawa

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan belajar tentang penyembunyian pemboleh ubah dan kaedah dalam bahasa Java . Pertama, kita akan memahami konsep dan tujuan setiap senario ini. Selepas itu, kami akan menyelidiki kes penggunaan dan mengkaji contoh yang berbeza. 2. Penyembunyian Pembolehubah Penyembunyian berubah-ubah berlaku apabila kita mengisytiharkan harta tanah dalam skop tempatan yang mempunyai nama yang sama dengan yang sudah kita miliki dalam ruang lingkup luar.

Read More

  Panduan untuk dijamin REST

Panduan untuk dijamin REST

Jackson Teratas Saya baru sahaja mengumumkan kursus Learn Spring yang baru , yang berfokus pada asas-asas Spring 5 dan Spring Boot 2: >> SEMAK KURSUS 1. Pengenalan REST-assured dirancang untuk mempermudah pengujian dan pengesahan REST API dan sangat dipengaruhi oleh teknik pengujian yang digunakan dalam bahasa dinamik seperti Ruby dan Groovy.

Read More

  Sambungkan Java ke Pangkalan Data MySQL

Sambungkan Java ke Pangkalan Data MySQL

Java Teratas Saya baru sahaja mengumumkan kursus Learn Spring yang baru , yang berfokus pada asas-asas Spring 5 dan Spring Boot 2: >> SEMAK KURSUS 1. Gambaran keseluruhan Terdapat banyak cara untuk kita menyambung ke pangkalan data MySQL dari Java dan dalam tutorial ini, kita akan meneroka beberapa pilihan untuk melihat bagaimana mencapainya.

Read More

  FileNotFoundException di Java

FileNotFoundException di Java

1. Pengenalan Dalam artikel ini, kita akan membincangkan pengecualian yang sangat biasa di Java - FileNotFoundException . Kami akan membincangkan kes-kes apabila ia berlaku, kemungkinan cara mengatasinya dan beberapa contoh. 2. Bilakah Pengecualian Dilempar? Seperti yang ditunjukkan pada dokumentasi API Java, pengecualian ini dapat dilemparkan ketika: Sebuah fail dengan nama laluan yang dinyatakan tidak tidak wujud Fail dengan nama jalan yang ditentukan memang ada tetapi tidak dapat diakses untuk beberapa alasan (penulisan yang diminta untuk fail hanya baca, atau izin tidak membenarkan m

Read More

  Bekerja dengan Microsoft Excel di Java

Bekerja dengan Microsoft Excel di Java

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan penggunaan API Apache POI dan JExcel untuk bekerja dengan spreadsheet Excel . Kedua-dua perpustakaan dapat digunakan untuk membaca, menulis, dan mengubah kandungan spreadsheet Excel secara dinamis dan menyediakan cara yang berkesan untuk mengintegrasikan Microsoft Excel ke dalam Aplikasi Java.

Read More

  Soalan dan Jawapan Temu Bual Java String

Soalan dan Jawapan Temu Bual Java String

1. Pengenalan The String kelas adalah salah satu kelas yang paling banyak digunakan di Jawa, yang mendorong pereka bahasa untuk merawat khas. Tingkah laku istimewa ini menjadikannya salah satu topik paling hangat dalam temu ramah Java. Dalam tutorial ini, kita akan membahas beberapa soalan temu ramah yang paling biasa mengenai String .

Read More

  Menangkap Benang Benang Java

Menangkap Benang Benang Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan membincangkan pelbagai cara untuk menangkap benang aplikasi Java. Benang benang adalah gambaran keadaan semua utas proses Java . Keadaan setiap utas disajikan dengan jejak timbunan, menunjukkan kandungan tumpukan benang. Benang benang berguna untuk mendiagnosis masalah kerana memaparkan aktiviti utas.

Read More

  Pengenalan kepada SLF4J

Pengenalan kepada SLF4J

1. Gambaran keseluruhan Simple Logging Facade untuk Java (disingkat SLF4J) - bertindak sebagai fasad untuk kerangka kerja pembalakan yang berbeza (mis. Java.util.logging, logback, Log4j). Ia menawarkan API generik yang menjadikan pembalakan bebas daripada pelaksanaan sebenar. Ini membolehkan pelbagai rangka pembalakan wujud bersama.

Read More

  Buku Panduan Sahkan Mockito

Buku Panduan Sahkan Mockito

1. Gambaran keseluruhan Buku masakan ini menggambarkan cara menggunakan pengesahan Mockito dalam pelbagai kes penggunaan. The format buku masakan adalah contoh tertumpu dan praktikal - tiada maklumat luaran dan penjelasan yang diperlukan. Kami akan mengejek pelaksanaan senarai sederhana : public class MyList extends AbstractList { @Override public String get(final int index) { return null; } @Override public int size() { return 0; } } 2.

Read More

  Kekambuhan Di Jawa

Kekambuhan Di Jawa

1. Pengenalan Dalam artikel ini, kita akan memfokuskan pada konsep teras dalam bahasa pengaturcaraan - pengulangan. Kami akan menerangkan ciri-ciri fungsi rekursif dan menunjukkan cara menggunakan rekursi untuk menyelesaikan pelbagai masalah di Jawa. 2. Memahami Pengulangan 2.1. Definisi Di Jawa, mekanisme fungsi-panggilan menyokong kemungkinan adanya kaedah memanggilnya sendiri .

Read More

  Panduan untuk HashSet di Java

Panduan untuk HashSet di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan menyelami HashSet. Ini adalah salah satu implementasi Set yang paling popular serta merupakan bagian yang tidak terpisahkan dari Java Collections Framework. 2. Pengenalan kepada HashSet HashSet adalah salah satu struktur data asas dalam Java Collections API .

Read More