Panduan untuk Java 8 forEach

Panduan untuk Java 8 forEach

1. Gambaran keseluruhan Diperkenalkan di Java 8, loop forEach menyediakan programmer dengan cara baru, ringkas dan menarik untuk melakukan lelaran ke atas koleksi . Dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana menggunakan forEach dengan koleksi, jenis argumen apa yang diperlukan dan bagaimana gelung ini berbeza dengan loop untuk yang disempurnakan .

Read More

  Memformat dengan printf () di Java

Memformat dengan printf () di Java

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan contoh yang berbeza pemformatan dengan printf () kaedah . Kaedahnya adalah sebahagian daripada kelas java.io.PrintStream dan menyediakan format String yang serupa dengan fungsi printf () di C. 2. Sintaks Kita dapat menggunakan salah satu kaedah PrintStream berikut untuk memformat output: System.

Read More

  Panduan untuk Kata Kunci Statik di Jawa

Panduan untuk Kata Kunci Statik di Jawa

1. Pengenalan Dalam artikel ini, kita akan menerangkan kata kunci statik bahasa Java secara terperinci. Kami akan mengetahui bagaimana kami dapat menerapkan kata kunci statik pada pemboleh ubah, kaedah, blok, kelas bersarang dan perbezaannya. 2. Anatomi Kata Kunci statik Dalam bahasa pengaturcaraan Java, kata kunci statik menunjukkan bahawa anggota tertentu tergolong dalam jenis itu sendiri, bukan pada contoh jenis itu .

Read More

  Menambah Karakter Newline ke Rentetan di Java

Menambah Karakter Newline ke Rentetan di Java

1. Gambaran keseluruhan Pemformatan rentetan dan menghasilkan output teks sering muncul semasa pengaturcaraan. Dalam banyak kes, terdapat keperluan untuk menambahkan baris baru ke tali untuk memformat output. Mari kita bincangkan cara menggunakan watak barisan baru. 2. Menambah Watak Newline dalam Rentetan Sistem operasi mempunyai watak khas yang menunjukkan permulaan barisan baru.

Read More

  Soalan Temuduga Spring Boot

Soalan Temuduga Spring Boot

1. Pengenalan Sejak diperkenalkan, Spring Boot telah menjadi pemain utama dalam ekosistem Spring. Projek ini menjadikan kehidupan kita lebih mudah dengan kemampuan konfigurasi automatiknya. Dalam tutorial ini, kita akan membahas beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan Spring Boot yang mungkin muncul semasa temu duga kerja.

Read More

  Java - Tulis ke Fail

Java - Tulis ke Fail

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan meneroka pelbagai cara untuk menulis ke fail menggunakan Java. Kami akan menggunakan kelas utiliti BufferedWriter , PrintWriter , FileOutputStream , DataOutputStream , RandomAccessFile , FileChannel, dan Java 7 Files . Kami juga akan melihat mengunci fail semasa menulis dan membincangkan beberapa keputusan akhir semasa menulis ke fail.

Read More

  Tidak Dapat Mencari atau Memuatkan Ralat Kelas Utama

Tidak Dapat Mencari atau Memuatkan Ralat Kelas Utama

1. Pengenalan Kadang-kadang ketika kita menjalankan program Java, kita mungkin melihat "Tidak dapat mencari atau memuat kelas utama". Mudah untuk meneka alasannya: JVM gagal menemui kelas utama dan memberikan ralat ini. Tetapi mengapa tidak boleh? Dalam tutorial ini, kita akan membincangkan kemungkinan sebab kegagalan untuk menemui kelas utama.

Read More

  Tutorial API Java 8 Stream

Tutorial API Java 8 Stream

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial mendalam ini, kita akan melalui praktikal penggunaan Java 8 Streams dari penciptaan hingga pelaksanaan yang selari. Untuk memahami bahan ini, pembaca perlu mempunyai pengetahuan asas mengenai Java 8 (ungkapan lambda, Pilihan, rujukan kaedah) dan API Aliran. Sekiranya anda tidak biasa dengan topik ini, lihat artikel kami sebelumnya - Ciri-ciri Baru di Java 8 dan Pengenalan Aliran Java 8.

Read More

  Soalan Temuduga Rangka Kerja Musim Bunga Teratas

Soalan Temuduga Rangka Kerja Musim Bunga Teratas

Artikel ini adalah sebahagian daripada siri: • Pertanyaan Temuduga Koleksi Java • Soalan Temuduga Sistem Jenis Java • Pertanyaan Temuduga Bersama Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Struktur dan Permulaan Kelas Java • Soalan Temuduga Java 8 (+ Jawapan) • Pengurusan Memori dalam Soalan Temuduga Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Generik Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Kawalan Aliran Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Pengecualian Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Anotasi Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Kerangka Musim Semi Teratas (artikel semasa) Isi kandungan 1. Pengenalan

Read More

  Soalan Temuduga Java 8 (+ Jawapan)

Soalan Temuduga Java 8 (+ Jawapan)

Artikel ini adalah sebahagian daripada siri: • Pertanyaan Temuduga Koleksi Java • Soalan Temuduga Sistem Jenis Java • Pertanyaan Temuduga Bersama Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Struktur dan Permulaan Kelas Java • Soalan Temuduga Java 8 (+ Jawapan) (artikel semasa) • Pengurusan Memori dalam Soalan Temuduga Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Generik Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Kawalan Aliran Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Pengecualian Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Anotasi Java (+ Jawapan) • Soalan Temuduga Kerangka Musim Bunga Teratas 1. Pengenalan Dalam art

Read More

  Menukar antara Array dan List di Java

Menukar antara Array dan List di Java

1. Gambaran keseluruhan Artikel ringkas ini akan menunjukkan cara menukar antara Array dan List menggunakan perpustakaan inti Java, Jambu atau Koleksi Apache Commons. Artikel ini adalah sebahagian daripada siri "Java - Back to Basic" di Baeldung. 2. Tukar Senarai ke Array 2.1. Menggunakan Java Plain Mari kita mulakan dengan penukaran dari List to Array menggunakan Java biasa : @Test public void givenUsingCoreJava_whenListConvertedToArray_thenCorrect() { List sourceList = Arrays.

Read More

  Panduan untuk hashCode () di Java

Panduan untuk hashCode () di Java

1. Gambaran keseluruhan Hashing adalah konsep asas sains komputer. Di Java, algoritma hash yang cekap berada di belakang beberapa koleksi paling popular yang kami ada - seperti HashMap (untuk melihat secara mendalam di HashMap , sila baca artikel ini) dan HashSet. Dalam artikel ini, kita akan menumpukan pada bagaimana hashCode () berfungsi, bagaimana ia berfungsi menjadi koleksi dan bagaimana menerapkannya dengan betul.

Read More

  Apa yang Menyebabkan java.lang.reflect.InvocationTargetException?

Apa yang Menyebabkan java.lang.reflect.InvocationTargetException?

1. Gambaran keseluruhan Semasa bekerja dengan Java Reflection API, biasa dengan java.lang.reflect.InvocationTargetException . Dalam tutorial ini, kita akan melihatnya dan bagaimana mengatasinya dengan contoh mudah . 2. Sebab InvocationTargetException Ia berlaku terutamanya ketika kita bekerja dengan lapisan pantulan dan berusaha menggunakan kaedah atau konstruktor yang membuang pengecualian yang mendasarinya sendiri.

Read More

  Melaksanakan Pokok Perduaan di Jawa

Melaksanakan Pokok Perduaan di Jawa

1. Pengenalan Dalam artikel ini, kita akan membahas pelaksanaan pohon biner di Jawa. Untuk artikel ini, kami akan menggunakan pokok binari yang disusun yang akan mengandungi nilai int . 2. Pokok Binari Pokok binari adalah struktur data rekursif di mana setiap nod boleh mempunyai 2 anak paling banyak.

Read More

  Cara Membaca Fail di Java

Cara Membaca Fail di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan meneroka pelbagai cara untuk membaca dari Fail di Java . Pertama, kita akan melihat bagaimana memuatkan fail dari classpath, URL atau dari fail JAR, menggunakan kelas Java standard. Kedua, kita akan melihat cara membaca kandungan dengan BufferedReader , Scanner , StreamTokenizer , DataInputStream , SequenceInputStream, dan FileChannel .

Read More

  Pengendali XOR di Jawa

Pengendali XOR di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan belajar mengenai pengendali Java XOR . Kami akan mengkaji sedikit teori mengenai operasi XOR , dan kemudian kami akan melihat bagaimana melaksanakannya di Java. 2. Pengendali XOR Mari kita mulakan dengan sedikit peringatan tentang semantik operasi XOR .

Read More

  Panduan untuk Stream.reduce ()

Panduan untuk Stream.reduce ()

1. Gambaran keseluruhan Stream API menyediakan repertoar kaya fungsi pengantara, pengurangan, dan terminal, yang juga menyokong paralelisasi. Lebih khusus lagi, operasi aliran pengurangan membolehkan kita menghasilkan satu hasil tunggal dari urutan unsur , dengan menerapkan operasi gabungan berulang-ulang pada elemen dalam urutan.

Read More

  Tutorial Spring MVC

Tutorial Spring MVC

1. Gambaran keseluruhan Ini adalah tutorial Spring MVC sederhana yang menunjukkan cara menyiapkan projek Spring MVC, baik dengan konfigurasi berbasis Java dan juga dengan konfigurasi XML. Ketergantungan Maven untuk projek Spring MVC dijelaskan secara terperinci dalam artikel dependensi Spring MVC.

Read More

  Tutorial Musim Bunga

Tutorial Musim Bunga

Spring Framework adalah rangka kerja yang matang, kuat dan sangat fleksibel yang berfokus pada pembinaan aplikasi web di Java. Salah satu faedah utama Spring ialah mengurus sebahagian besar aspek tahap rendah dalam membangun aplikasi untuk membolehkan kita benar-benar fokus pada ciri dan logik perniagaan .

Read More

  Perbezaan antara Tunggu dan Tidur di Jawa

Perbezaan antara Tunggu dan Tidur di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel pendek ini, kita akan melihat kaedah tidur standard () dan tunggu () di Java inti, dan memahami perbezaan dan persamaan di antara mereka. 2. Perbezaan Umum antara Tunggu dan Tidur Ringkasnya, tunggu () adalah kaedah contoh yang digunakan untuk penyegerakan utas.

Read More

  Gabungkan Susun di Java

Gabungkan Susun di Java

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan melihat algoritma Merge Sort dan pelaksanaannya di Java . Penggabungan penggabungan adalah salah satu teknik penyisihan yang paling berkesan dan ia berdasarkan paradigma "bahagi dan menaklukkan". 2. Algoritma Penggabungan penggabungan adalah algoritma "membahagi dan menaklukkan" di mana kami mula-mula membahagikan masalah itu kepada subproblem.

Read More

  Periksa Jika String Berangka di Java

Periksa Jika String Berangka di Java

1. Pengenalan Sering kali semasa beroperasi pada String , kita perlu mengetahui sama ada String adalah nombor yang sah atau tidak. Dalam tutorial ini, kita akan meneroka pelbagai cara untuk mengetahui apakah String yang diberikan adalah berangka , pertama menggunakan Java biasa, kemudian ungkapan biasa dan akhirnya dengan menggunakan perpustakaan luaran.

Read More

  Pembanding dan Sebanding di Jawa

Pembanding dan Sebanding di Jawa

1. Pengenalan Perbandingan di Java cukup mudah - sehingga tidak. Ketika bekerja dengan jenis khusus, atau mencoba membandingkan objek yang tidak dapat dibandingkan secara langsung, kita harus memanfaatkan strategi perbandingan. Kita boleh membuatnya dengan sederhana, tetapi menggunakan antara muka Perbandingan atau Komparasi .

Read More

  Memulakan Array di Java

Memulakan Array di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat pelbagai cara di mana kita dapat menginisialisasi array dan perbezaan yang halus antara kedua-duanya. 2. Satu Elemen pada Satu Masa Mari kita mulakan dengan kaedah berasaskan gelung yang mudah: for (int i = 0; i < array.length; i++) { array[i] = i + 2; } Dan mari kita lihat juga bagaimana kita dapat memulakan satu elemen pelbagai dimensi pada satu masa: for (int i = 0; i < 2; i++) { for (int j = 0; j < 5; j++) { array[i][j] = j + 1; } } 3.

Read More

  Kesalahan OutOfMemory: Had Overhead GC Melebihi

Kesalahan OutOfMemory: Had Overhead GC Melebihi

1. Gambaran keseluruhan Ringkasnya, JVM menguruskan pembebasan memori ketika objek tidak lagi digunakan; proses ini dipanggil Garbage Collection (GC). The GC Overhead Melebihi Had kesilapan adalah satu dari keluarga java.lang.OutOfMemoryError dan petunjuk sumber (memori) keletihan. Dalam artikel ringkas ini, kita akan melihat apa yang menyebabkan java.

Read More

  Menjana Nombor Rawak dalam Julat di Jawa

Menjana Nombor Rawak dalam Julat di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan meneroka pelbagai cara menghasilkan nombor rawak dalam julat. 2. Menjana Nombor Rawak dalam Julat 2.1. Matematik.rawak The math.random memberikan rawak double nilai yang lebih besar daripada atau sama dengan 0.0 dan kurang daripada 1.0. Mari gunakan kaedah Math.

Read More

  Panduan untuk Spring @Autowired

Panduan untuk Spring @Autowired

1. Gambaran keseluruhan Bermula dengan Spring 2.5, kerangka ini memperkenalkan Dependency Injection yang didorong oleh anotasi . Anotasi utama ciri ini ialah @Autowired . Ia membolehkan Spring menyelesaikan dan menyuntik kacang bekerjasama ke dalam kacang kami. Dalam tutorial ini, pertama-tama kita akan melihat bagaimana mengaktifkan pendawaian automatik danpelbagaicara untuk mengaut kacang.

Read More

  Tukar Rentetan ke Tarikh di Java

Tukar Rentetan ke Tarikh di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan meneroka beberapa cara untuk menukar objek String menjadi objek Date . Kita akan mulakan dengan API Date Time baru - java.time yang diperkenalkan di Java 8 sebelum melihat jenis data java.util.Date yang lama juga digunakan untuk mewakili tarikh. Untuk menyelesaikannya, kami juga akan melihat beberapa perpustakaan luaran untuk penukaran menggunakan kelas Joda-Time dan Apache Commons Lang DateUtils .

Read More

  Belajar Spring Boot

Belajar Spring Boot

Spring Boot adalah penambahan pendapat yang mudah dan mudah untuk platform Spring - sangat berguna untuk membuat aplikasi kelas produksi yang bersendirian dengan usaha minimum. Dalam siri ini, pertama-tama kita akan membahas asas-asas Spring Boot. Pembaca akan belajar bagaimana memulakan, bagaimana Spring Boot berbeza dari Spring, bagaimana menyesuaikan dan menguji aplikasinya.

Read More

  Cara Membalikkan Rentetan di Jawa

Cara Membalikkan Rentetan di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat bagaimana kita dapat membalikkan String di Java. Kami akan mula melakukan pemprosesan ini menggunakan penyelesaian Java biasa. Seterusnya, kita akan melihat pilihan yang disediakan oleh perpustakaan pihak ketiga seperti Apache Commons.

Read More

  Pelaksanaan Algoritma Quicksort di Jawa

Pelaksanaan Algoritma Quicksort di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan meneroka algoritma QuickSort secara terperinci, dengan fokus pada pelaksanaan Java. Kami juga akan membincangkan kelebihan dan kekurangannya dan kemudian menganalisis kerumitan waktunya. 2. Algoritma QuickSort Quicksort adalah algoritma penyortiran, yang memanfaatkan prinsip pembahagi dan penaklukan.

Read More

  Algoritma Pencarian Binari di Jawa

Algoritma Pencarian Binari di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan membahas kelebihan carian binari berbanding carian linier sederhana dan melalui pelaksanaannya di Java. 2. Keperluan untuk Pencarian yang cekap Katakan kita berada dalam perniagaan menjual wain dan berjuta-juta pembeli mengunjungi aplikasi kita setiap hari.

Read More

  Pengendali Modulo di Jawa

Pengendali Modulo di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan menunjukkan apa itu pengendali modulo, dan bagaimana kita dapat menggunakannya dengan Java untuk beberapa kasus penggunaan umum. 2. Pengendali Modulo Mari kita mulakan dengan kekurangan pembahagian sederhana di Jawa. Sekiranya operasi di kedua-dua bahagian pengendali bahagian mempunyai jenis int , hasil operasi adalah int lain : @Test public void whenIntegerDivision_thenLosesRemainder() { assertThat(11 / 4).

Read More

  Pemasa Java

Pemasa Java

1. Pemasa - Asas Timer dan TimerTask adalah kelas utiliti java yang digunakan untuk menjadualkan tugas dalam latar belakang. Dalam beberapa perkataan - TimerTask adalah tugas yang harus dilakukan dan Timer adalah penjadual . 2. Jadualkan Tugas Sekali 2.1. Selepas Kelewatan yang Diberikan Mari mulakan dengan menjalankan satu tugas dengan bantuan Pemasa : @Test public void givenUsingTimer_whenSchedulingTaskOnce_thenCorrect() { TimerTask task = new TimerTask() { public void run() { System.

Read More

  Asas Generik Java

Asas Generik Java

1. Pengenalan Java Generics diperkenalkan pada JDK 5.0 dengan tujuan untuk mengurangkan bug dan menambahkan lapisan tambahan abstraksi terhadap jenis. Artikel ini adalah pengenalan ringkas kepada Generics di Java, tujuan di belakangnya dan bagaimana ia dapat digunakan untuk meningkatkan kualiti kod kami.

Read More

  Panduan untuk Perkhidmatan Pelaksana Java

Panduan untuk Perkhidmatan Pelaksana Java

1. Gambaran keseluruhan ExecutorService adalah kerangka yang disediakan oleh JDK yang mempermudah pelaksanaan tugas dalam mod tidak segerak. Secara umum, ExecutorService secara automatik menyediakan kumpulan utas dan API untuk memberikan tugas kepadanya. 2. Instantiating ExecutorService 2.1. Kaedah Kilang Kelas Pelaksana Kaedah termudah untuk membuat ExecutorService adalah dengan menggunakan salah satu kaedah kilang kelas Executors .

Read More

  Ciri-ciri Baru di Java 8

Ciri-ciri Baru di Java 8

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan melihat dengan cepat beberapa ciri baru yang paling menarik di Java 8. Kita akan membincangkan: kaedah lalai antara muka dan kaedah statik, rujukan kaedah dan Pilihan. Kami telah membahas beberapa ciri peluncuran Java 8 - streaming API, ekspresi lambda dan antara muka fungsional - kerana topik tersebut merangkumi topik komprehensif yang layak untuk dilihat.

Read More

  Stack Memory dan Heap Space di Java

Stack Memory dan Heap Space di Java

1. Pengenalan Untuk menjalankan aplikasi dengan cara yang optimum, JVM membahagikan memori menjadi memori timbunan dan timbunan. Setiap kali kita menyatakan pemboleh ubah dan objek baru, memanggil kaedah baru, menyatakan String atau melakukan operasi yang serupa, JVM menetapkan memori untuk operasi ini dari Stack Memory atau Heap Space.

Read More

  Penyusun Java Dalam Talian

Penyusun Java Dalam Talian

1. Pengenalan Penyusun dalam talian adalah alat yang membolehkan kita menyusun kod sumber dan melaksanakannya dalam talian . Ini adalah pilihan yang bagus, terutamanya untuk pelajar, tutor, atau penemuduga Java baru. Selain itu, sangat senang untuk berkongsi kod atau bekerjasama dalam sesi peribadi atau kumpulan.

Read More

  Panduan untuk BufferedReader

Panduan untuk BufferedReader

1. Gambaran keseluruhan BufferedReader adalah kelas yang mempermudah membaca teks dari aliran input watak. Ia menyekat watak untuk membolehkan pembacaan data teks dengan cekap. Dalam tutorial ini, kita akan melihat cara menggunakan kelas BufferedReader . 2. Bilakah Menggunakan BufferedReader Secara umum, BufferedReader sangat berguna sekiranya kita ingin membaca teks dari sumber input apa pun sama ada fail, soket, atau yang lain.

Read More

  Cara Membuat Salinan Objek Dalam di Jawa

Cara Membuat Salinan Objek Dalam di Jawa

1. Pengenalan Ketika kita ingin menyalin objek di Jawa, ada dua kemungkinan yang perlu kita pertimbangkan - salinan dangkal dan salinan mendalam. Salinan cetek adalah pendekatan ketika kita hanya menyalin nilai bidang dan oleh itu salinannya mungkin bergantung pada objek asal. Dalam pendekatan salin dalam, kami memastikan bahawa semua objek di pohon disalin dengan mendalam, jadi salinannya tidak bergantung pada objek yang ada sebelumnya yang mungkin pernah berubah.

Read More

  Pengenalan Serialisasi Java

Pengenalan Serialisasi Java

1. Pengenalan Serialisasi adalah penukaran keadaan objek menjadi aliran bait; deserialisasi melakukan sebaliknya. Dinyatakan secara berbeza, serialisasi adalah penukaran objek Java menjadi aliran statis (urutan) byte yang kemudian dapat disimpan ke pangkalan data atau dipindahkan melalui jaringan. 2.

Read More

  Cara Menyalin Array di Java

Cara Menyalin Array di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ringkas ini, kita akan membincangkan kaedah penyalinan array yang berbeza di Java. Salinan susunan mungkin kelihatan seperti tugas yang remeh, tetapi boleh menyebabkan hasil dan tingkah laku program yang tidak dijangka jika tidak dilakukan dengan teliti. 2. Kelas Sistem Mari kita mulakan dengan perpustakaan inti Java - System.

Read More

  Menggunakan Math.pow di Java

Menggunakan Math.pow di Java

1. Gambaran keseluruhan Kekuatan nombor bermaksud berapa kali menggunakan nombor tersebut dalam pendaraban. Ini dapat dikira dengan mudah di Jawa. 2. Contoh Math.pow Sebelum melihat contohnya, mari lihat tandatangan kaedah: public double pow(double a, double b) Kaedah ini menimbulkan satu kepada kuasa b dan mengembalikan hasilnya sebagai double .

Read More

  Java - Hasilkan Rentetan Rawak

Java - Hasilkan Rentetan Rawak

Dalam tutorial ini, kita akan menunjukkan cara menghasilkan rentetan rawak di Java - pertama menggunakan perpustakaan Java standard, kemudian menggunakan varian Java 8, dan akhirnya menggunakan perpustakaan Apache Commons Lang. Artikel ini adalah sebahagian daripada siri "Java - Back to Basic" di Baeldung.

Read More

  tunggu dan maklumkan () Kaedah di Java

tunggu dan maklumkan () Kaedah di Java

1. Pengenalan Dalam artikel ini, kita akan melihat salah satu mekanisme paling asas dalam Java - penyegerakan utas. Mula-mula kita akan membincangkan beberapa istilah dan metodologi berkaitan bersama. Dan kami akan mengembangkan aplikasi mudah - di mana kami akan menangani masalah serentak, dengan tujuan untuk memahami dengan lebih baik menunggu () dan memberitahu ().

Read More

  Algoritma Jalan Terpendek Dijkstra di Jawa

Algoritma Jalan Terpendek Dijkstra di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Penekanan dalam artikel ini adalah masalah jalan terpendek (SPP), menjadi salah satu masalah teori asas yang diketahui dalam teori grafik, dan bagaimana algoritma Dijkstra dapat digunakan untuk menyelesaikannya. Matlamat asas algoritma adalah untuk menentukan jalan terpendek antara nod permulaan, dan graf yang selebihnya.

Read More

  Menggunakan Pasangan di Jawa

Menggunakan Pasangan di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ringkas ini, kita membincangkan konsep pengaturcaraan yang sangat berguna yang dikenali sebagai Pasangan . Pasangan memberikan cara yang mudah untuk menangani kunci mudah untuk mengaitkan nilai dan sangat berguna ketika kita ingin mengembalikan dua nilai dari satu kaedah.

Read More

  Perbandingan Antara Spring dan Spring Boot

Perbandingan Antara Spring dan Spring Boot

1. Gambaran keseluruhan Dalam penulisan ini, kita akan melihat perbezaan antara kerangka Spring standard dan Spring Boot. Kami akan memfokuskan dan membincangkan bagaimana modul Spring, seperti MVC dan Security, berbeza ketika digunakan pada Spring inti berbanding ketika digunakan dengan Boot. 2. Apa itu Musim Bunga?

Read More

  Panduan untuk Kata Kunci Disegerakkan di Java

Panduan untuk Kata Kunci Disegerakkan di Java

1. Gambaran keseluruhan Artikel ringkas ini akan menjadi intro untuk menggunakan blok yang disegerakkan di Java. Ringkasnya, dalam persekitaran multi-utas, keadaan perlumbaan berlaku apabila dua atau lebih utas cuba mengemas kini data bersama yang dapat berubah pada masa yang sama. Java menawarkan mekanisme untuk mengelakkan keadaan perlumbaan dengan menyegerakkan akses utas ke data bersama.

Read More

  Pengenalan JSON-Java (org.json)

Pengenalan JSON-Java (org.json)

1. Pengenalan JSON-Java JSON (akronim untuk Notasi Objek JavaScript) adalah format pertukaran data ringan dan paling sering digunakan untuk komunikasi pelayan pelanggan. Ia senang dibaca / ditulis dan bebas bahasa. Nilai JSON boleh menjadi objek, susunan, nombor, rentetan, boolean (benar / salah) atau nol JSON yang lain .

Read More

  Cara memasang Maven pada Windows, Linux, Mac

Cara memasang Maven pada Windows, Linux, Mac

1. Gambaran keseluruhan Secara sederhana, Maven adalah alat baris perintah untuk membangun aplikasi Java. Projek Maven menyediakan fail ZIP ringkas yang mengandungi versi Maven yang sudah dikompilasi untuk kemudahan anda. Tidak ada pemasang. Terserah anda untuk mengatur prasyarat dan persekitaran anda untuk menjalankan Maven.

Read More

  Pengenalan Javatuples

Pengenalan Javatuples

1. Gambaran keseluruhan Tuple adalah kumpulan beberapa elemen yang mungkin saling berkaitan atau tidak. Dengan kata lain, tupel boleh dianggap sebagai objek tanpa nama. Sebagai contoh, ["RAM", 16, "Astra"] adalah tuple yang mengandungi tiga elemen. Dalam artikel ini, kita akan melihat perpustakaan yang sangat sederhana yang membolehkan kita bekerja dengan struktur data berdasarkan tuple, bernama javatuples .

Read More

  Suntikan Ketergantungan Musim Semi

Suntikan Ketergantungan Musim Semi

Dependency Injection adalah aspek mendasar dari rangka Spring , di mana Spring spring "menyuntikkan" objek ke objek lain atau "dependencies". Ringkasnya, ini memungkinkan gandingan komponen yang longgar dan memindahkan tanggungjawab menguruskan komponen ke dalam bekas. Mari meneroka DI dengan Spring lebih jauh di sini.

Read More

  Pengenalan kepada API Tarikh / Masa Java 8

Pengenalan kepada API Tarikh / Masa Java 8

1. Gambaran keseluruhan Java 8 diperkenalkan API baru untuk Tarikh dan Masa untuk menangani kelemahan yang lebih tua java.util.Date dan java.util.Calendar . Sebagai sebahagian daripada artikel ini, mari kita mulakan dengan masalah dalam API Tarikh dan Kalendar yang ada dan mari kita bincangkan bagaimana API Tarikh dan Waktu Java 8 menanganinya.

Read More

  Hibernate Tutorial Anotasi Satu hingga Banyak

Hibernate Tutorial Anotasi Satu hingga Banyak

1. Pengenalan Tutorial Hibernate cepat ini akan membawa kita melalui contoh pemetaan satu-ke-banyak menggunakan anotasi JPA, alternatif kepada XML. Kami juga akan mengetahui apa hubungan dua arah, bagaimana mereka dapat mewujudkan ketidakkonsistenan, dan bagaimana idea pemilikan dapat membantu. 2.

Read More

  Tukar String ke Array Byte dan Terbalikkan di Java

Tukar String ke Array Byte dan Terbalikkan di Java

1. Pengenalan Kita sering perlu menukar antara array String dan bait di Java. Dalam tutorial ini, kita akan mengkaji operasi ini secara terperinci. Pertama, kita akan melihat pelbagai cara untuk menukar String ke array byte . Kemudian, kita akan melihat operasi serupa secara terbalik. 2. Menukar String ke Array Byte A String disimpan sebagai pelbagai watak Unikod di Jawa.

Read More

  Penghantaran Jenis Objek di Jawa

Penghantaran Jenis Objek di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Sistem jenis Java terdiri dari dua jenis jenis: primitif dan rujukan. Kami merangkumi penukaran primitif dalam artikel ini, dan kami akan memfokuskan pada penutupan rujukan di sini, untuk mendapatkan pemahaman yang baik tentang bagaimana Java menangani jenis. 2. Primitif vs Rujukan Walaupun penukaran primitif dan pemutus pemboleh ubah rujukan mungkin kelihatan serupa, konsepnya sangat berbeza.

Read More

  Apa itu Kelas POJO?

Apa itu Kelas POJO?

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan menyiasat definisi "Objek Lama Old Java" atau POJO secara ringkas. Kami akan melihat bagaimana POJO dibandingkan dengan JavaBean, dan bagaimana mengubah POJO kami menjadi JavaBeans dapat membantu. 2. Objek Jawa Lama yang Biasa 2.1. Apa itu POJO ?

Read More

  Operator Ternary Di Jawa

Operator Ternary Di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Pengendali bersyarat pertigaan : membolehkan kita untuk menentukan ungkapan-ungkapan dalam Java. Ini adalah bentuk ringkas dari pernyataan if-else yang juga mengembalikan nilai. Dalam tutorial ini, kita akan belajar kapan dan bagaimana menggunakan konstruk terner. Kita akan mulakan dengan melihat sintaksnya diikuti dengan meneroka penggunaannya.

Read More

  Antara Muka Berfungsi di Java 8

Antara Muka Berfungsi di Java 8

1. Pengenalan Artikel ini adalah panduan untuk pelbagai fungsi yang terdapat di Java 8, kes penggunaan umum dan penggunaannya di pustaka JDK standard. 2. Lambdas di Jawa 8 Java 8 membawa peningkatan sintaksis baru yang kuat dalam bentuk ungkapan lambda. Lambda adalah fungsi tanpa nama yang dapat ditangani sebagai warga bahasa kelas pertama, misalnya diteruskan ke atau dikembalikan dari suatu kaedah.

Read More

  Pengenalan Projek Lombok

Pengenalan Projek Lombok

1. Elakkan Kod Berulang Java adalah bahasa yang bagus tetapi kadang-kadang terlalu rumit untuk perkara yang harus anda lakukan dalam kod anda untuk tugas biasa atau pematuhan dengan beberapa amalan kerangka kerja. Ini sering kali tidak memberi nilai nyata kepada bahagian perniagaan program anda - dan di sinilah Lombok berada di sini untuk menjadikan hidup anda lebih bahagia dan diri anda lebih produktif.

Read More

  Menggunakan Tegasan Java

Menggunakan Tegasan Java

1. Pengenalan Kata kunci penegasan Java membolehkan pemaju mengesahkan andaian atau keadaan program dengan cepat. Dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana menggunakan kata kunci penegasan Java . 2. Sejarah Tegasan Java Kata kunci penegasan Java diperkenalkan di Java 1.4, sehingga sudah cukup lama.

Read More

  Java Operatorof

Java Operatorof

1. Pengenalan Dalam tutorial ini cepat, kita akan belajar tentang instanceof operator di Jawa. 2. Apakah contoh Operator? instanceof adalah pengendali binari yang digunakan untuk menguji apakah objek dari jenis tertentu. Hasil operasi itu benar atau salah . Ia juga dikenali sebagai operator perbandingan jenis kerana membandingkan contoh dengan jenis.

Read More

  Menyusun di Jawa

Menyusun di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Artikel ini akan menggambarkan cara menerapkan penyortiran pada Array , List , Set dan Map di Java 7 dan Java 8. 2. Menyusun Dengan Array Mari kita mulakan dengan menyusun susunan integer terlebih dahulu menggunakan kaedah Arrays.sort () . Kami akan menentukan susunan int berikut dalam kaedah @Sebelum jUnit: @Before public void initVariables () { toSort = new int[] { 5, 1, 89, 255, 7, 88, 200, 123, 66 }; sortedInts = new int[] {1, 5, 7, 66, 88, 89, 123, 200, 255}; sortedRangeInts = new int[] {5, 1, 89, 7, 88, 200, 255, 123, 66}; .

Read More

  Pengenalan kepada Jackson ObjectMapper

Pengenalan kepada Jackson ObjectMapper

1. Gambaran keseluruhan Tutorial ini memfokuskan pada pemahaman kelas Jackson ObjectMapper dan cara menyusun objek Java ke dalam JSON dan mendesialisasikan rentetan JSON ke dalam objek Java. Untuk memahami lebih lanjut mengenai perpustakaan Jackson secara umum, Jackson Tutorial adalah tempat yang baik untuk bermula.

Read More

  Tidak Dapat Memesan Ruang Yang Cukup Untuk Tumpukan Objek

Tidak Dapat Memesan Ruang Yang Cukup Untuk Tumpukan Objek

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan mengetahui penyebab ralat "Tidak dapat menempah ruang yang cukup untuk tumpukan objek" , sambil menjalani beberapa kemungkinan senario. 2. Gejala "Tidak dapat menempah ruang yang cukup untuk timbunan objek" adalah kesalahan JVM tertentu yang dibangkitkan ketika proses Java tidak dapat membuat mesin maya karena batasan memori yang dihadapi pada sistem yang sedang berjalan: java -Xms4G -Xmx4G -jar HelloWorld.

Read More

  Panduan Ke Java 8 Pilihan

Panduan Ke Java 8 Pilihan

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan menunjukkan kelas Pilihan yang diperkenalkan di Java 8. Tujuan kelas adalah untuk menyediakan penyelesaian tahap-jenis untuk mewakili nilai pilihan dan bukannya rujukan nol . Untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai mengapa kita harus mementingkan kelas Pilihan , lihat artikel rasmi Oracle.

Read More

  Buat Pengecualian Khusus di Java

Buat Pengecualian Khusus di Java

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan membahas cara membuat pengecualian khusus di Java . Kami akan menunjukkan bagaimana pengecualian yang ditentukan pengguna dilaksanakan dan digunakan untuk pengecualian yang dicentang dan tidak dicentang. 2. Keperluan Pengecualian Tersuai Pengecualian Java merangkumi hampir semua pengecualian umum yang pasti berlaku dalam pengaturcaraan.

Read More

  Panduan untuk RestTemplate

Panduan untuk RestTemplate

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan menggambarkan pelbagai operasi di mana Spring REST Client - RestTemplate - boleh digunakan, dan digunakan dengan baik. Untuk bahagian API dari semua contoh, kami akan menjalankan perkhidmatan RESTful dari sini. 2. Notis Penurunan Pada Spring Framework 5, di samping tumpukan WebFlux, Spring memperkenalkan klien HTTP baru yang disebut WebClient .

Read More

  Panduan untuk XML di Java

Panduan untuk XML di Java

1. Gambaran keseluruhan Ini adalah panduan untuk bekerja dengan XML di Java . Kami akan membahas perpustakaan pemprosesan Java XML yang paling biasa - untuk menghurai dan mengikat. 2. Penyusun DOM Ringkasnya, penghurai DOM berfungsi pada keseluruhan dokumen XML, memuatkannya ke dalam memori dan membina perwakilan pokok dokumen.

Read More

  Grafik di Jawa

Grafik di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan memahami konsep asas grafik sebagai struktur data . Kami juga akan meneroka pelaksanaannya di Jawa bersama dengan pelbagai operasi yang mungkin dilakukan pada grafik. Kami juga akan membincangkan perpustakaan Java yang menawarkan pelaksanaan grafik.

Read More

  Java sama dengan () dan kontrak hashCode ()

Java sama dengan () dan kontrak hashCode ()

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kami akan memperkenalkan dua kaedah yang saling berkaitan : sama () dan hashCode () . Kami akan memfokuskan pada hubungan mereka antara satu sama lain, cara mengatasi mereka dengan betul, dan mengapa kita harus mengatasi kedua-duanya atau tidak. 2. sama dengan () The Objek mentakrifkan kelas kedua-dua sama dengan () dan Kodcincang () kaedah - yang bermaksud bahawa kedua-dua kaedah yang tersirat yang ditakrifkan dalam setiap kelas Java, termasuk yang kita buat: class Money { int amount; String currencyCode; } Money income = new Money(55, "USD"); Mo

Read More

  Berulang pada Peta di Jawa

Berulang pada Peta di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ringkas ini, kita akan melihat berbagai cara lelaran melalui entri Peta di Jawa. Ringkasnya, kita dapat mengekstrak kandungan Peta menggunakan keySet (), valueSet () atau entrySet () . Oleh kerana itu semua set, prinsip iterasi serupa berlaku untuk semuanya. The Map.

Read More

  Jalankan Aplikasi Java dari Command Line

Jalankan Aplikasi Java dari Command Line

1. Gambaran keseluruhan Biasanya, setiap aplikasi yang bermakna merangkumi satu atau lebih fail JAR sebagai dependensi. Namun, ada kalanya fail JAR sendiri mewakili aplikasi mandiri atau aplikasi web. Kami akan menumpukan pada senario aplikasi mandiri dalam artikel ini. Selepas ini, kami akan menyebutnya sebagai aplikasi JAR.

Read More

  The Spring @Controller dan @RestController Annotations

The Spring @Controller dan @RestController Annotations

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan membincangkan perbezaan antara anotasi @Controller dan @RestController di Spring MVC. Anotasi pertama digunakan untuk pengawal Spring tradisional dan telah menjadi sebahagian daripada kerangka untuk waktu yang sangat lama. The @RestController anotasi diperkenalkan pada Spring 4.

Read More

  Hitung Kejadian Char dalam Rentetan

Hitung Kejadian Char dalam Rentetan

1. Gambaran keseluruhan Terdapat banyak cara untuk menghitung jumlah kejadian char dalam String di Java. Dalam artikel ringkas ini, kita akan memfokuskan pada beberapa contoh cara menghitung watak, pertama, dengan perpustakaan inti Java dan kemudian dengan perpustakaan dan kerangka kerja lain seperti Spring dan Jambu.

Read More

  Membaca Fail CSV ke dalam Array

Membaca Fail CSV ke dalam Array

1. Gambaran keseluruhan Ringkasnya, fail CSV (Comma Separated Values) mengandungi maklumat teratur yang dipisahkan oleh pembatas koma. Dalam tutorial ini, kita akan melihat pelbagai cara untuk membaca fail CSV ke dalam array. 2. BufferedReader di java.io Pertama, kita akan membaca catatan demi baris menggunakan readLine () di BufferedReader .

Read More

  Panduan Padu untuk Prinsip SOLID

Panduan Padu untuk Prinsip SOLID

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan membincangkan prinsip SOLID Reka Bentuk Berorientasikan Objek. Pertama, kita akan mulakan dengan meneroka sebab-sebab mengapa mereka muncul dan mengapa kita harus mempertimbangkannya semasa mereka bentuk perisian. Kemudian, kami akan menggariskan setiap prinsip di samping beberapa kod contoh untuk menekankan pokoknya.

Read More

  Rentetan Bersambung Di Jawa

Rentetan Bersambung Di Jawa

1. Pengenalan Java menyediakan sebilangan besar kaedah dan kelas yang didedikasikan untuk menggabungkan String. Dalam tutorial ini, kami akan menyelidiki beberapa di antaranya serta menggariskan beberapa perangkap dan amalan buruk yang biasa. 2. StringBuilder Yang pertama adalah StringBuilder yang rendah hati .

Read More

  Panduan untuk Soket Java

Panduan untuk Soket Java

1. Gambaran keseluruhan Istilah pengaturcaraan soket merujuk kepada program penulisan yang dijalankan di beberapa komputer di mana semua perangkat terhubung satu sama lain menggunakan rangkaian. Terdapat dua protokol komunikasi yang dapat digunakan seseorang untuk pengaturcaraan soket: User Datagram Protocol (UDP) dan Transfer Control Protocol (TCP) .

Read More

  Urus niaga dengan Spring dan JPA

Urus niaga dengan Spring dan JPA

1. Gambaran keseluruhan Tutorial ini akan membincangkan cara yang betul untuk mengkonfigurasi Transaksi Musim Semi , cara menggunakan anotasi @Transactional dan perangkap biasa. Untuk perbincangan yang lebih mendalam mengenai konfigurasi ketekunan teras, lihat tutorial Spring with JPA. Pada asasnya, terdapat dua cara berbeza untuk mengkonfigurasi Transaksi - anotasi dan AOP - masing-masing mempunyai kelebihan masing-masing.

Read More

  Singleton di Jawa

Singleton di Jawa

1. Pengenalan Dalam artikel ringkas ini, kita akan membincangkan dua cara paling popular dalam menerapkan Singleton di Jawa biasa. 2. Singleton Berasaskan Kelas Pendekatan yang paling popular adalah dengan menerapkan Singleton dengan membuat kelas biasa dan memastikannya: Pembina peribadi Medan statik yang mengandungi satu-satunya contohnya Kaedah kilang statik untuk mendapatkan contoh Kami juga akan menambahkan harta maklumat, untuk penggunaan kemudian sahaja.

Read More

  Pengenalan kepada Javadoc

Pengenalan kepada Javadoc

1. Gambaran keseluruhan Dokumentasi API yang baik adalah salah satu daripada banyak faktor yang menyumbang kepada kejayaan keseluruhan projek perisian. Nasib baik, semua versi moden JDK menyediakan alat Javadoc - untuk menghasilkan dokumentasi API dari komen yang terdapat dalam kod sumber. Prasyarat: JDK 1.

Read More

  Menguraikan Kelas di Jawa

Menguraikan Kelas di Jawa

1. Pengenalan Dalam tutorial ini, kita akan membincangkan penguraian kelas Java. Apabila kod sumber tidak tersedia, penguraian kelas Java membantu menyahpepijat dan memahami tingkah laku kod sumber. Mari kita lihat pelbagai pilihan yang ada. 2. Penguraian dalam IDE Oleh kerana kebanyakan pembangunan dilakukan dalam lingkungan pengembangan yang terintegrasi (IDE), masuk akal bahawa penyahkompilasi juga harus dilakukan dalam IDE.

Read More

  Pengendalian Pengecualian di Jawa

Pengendalian Pengecualian di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan membahas asas-asas pengendalian pengecualian di Java serta beberapa gotchanya. 2. Prinsip Pertama 2.1. Apa Itu? Untuk lebih memahami pengecualian dan pengendalian pengecualian, mari buat perbandingan kehidupan sebenar. Bayangkan bahawa kami memesan produk secara dalam talian, tetapi semasa dalam perjalanan, terdapat kegagalan dalam penghantaran.

Read More

  Hitung Factorial di Jawa

Hitung Factorial di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Diberi bilangan bulat bukan negatif n , faktorial adalah produk semua bilangan bulat positif kurang daripada atau sama dengan n . Dalam tutorial ringkas ini, kita akan meneroka pelbagai cara untuk mengira faktorial bagi nombor tertentu di Java . 2. Faktor faktor untuk Nombor hingga 20 2.

Read More

  Hibernate tidak dapat memulakan proksi - tanpa Sesi

Hibernate tidak dapat memulakan proksi - tanpa Sesi

1. Gambaran keseluruhan Bekerja dengan Hibernate, kami mungkin mengalami ralat yang mengatakan: org.hibernate.LazyInitializationException: tidak dapat memulakan proksi - tanpa Sesi . Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat lebih dekat punca ralat dan belajar bagaimana menghindarinya. 2 Memahami Kesalahan Akses ke objek yang dimuatkan malas di luar konteks sesi Hibernate terbuka akan menghasilkan pengecualian ini.

Read More

  Cara Memeriksa sama ada Java Dipasang

Cara Memeriksa sama ada Java Dipasang

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kita akan melihat beberapa cara untuk menentukan apakah Java dipasang pada mesin. 2. Perintah Pertama, mari kita buka tetingkap perintah atau terminal dan masukkan: > java -version Sekiranya Java dipasang dan PATH dikonfigurasi dengan betul, output kami akan serupa dengan: java version "1.

Read More

  Periksa apakah String adalah Palindrome di Java

Periksa apakah String adalah Palindrome di Java

1. Pengenalan Dalam artikel ini, kita akan melihat bagaimana kita dapat memeriksa apakah String yang diberikan adalah palindrome menggunakan Java. Palindrome adalah kata, frasa, nombor, atau urutan watak lain yang berbunyi sama ke belakang seperti depan , seperti "madam" atau "racecar". 2. Penyelesaian Pada bahagian berikut, kita akan melihat pelbagai cara untuk memeriksa sama ada String yang diberikan adalah palindrome atau tidak.

Read More

  Panduan untuk menyelesaikan kaedah di Jawa

Panduan untuk menyelesaikan kaedah di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ini, kita akan memfokuskan pada aspek inti dari bahasa Java - kaedah akhir yang disediakan oleh kelas Object Object . Secara sederhana, ini dipanggil sebelum pengumpulan sampah untuk objek tertentu. 2. Menggunakan Finalizer Kaedah finalize () dipanggil finalizer.

Read More

  Membandingkan Rentetan di Jawa

Membandingkan Rentetan di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ini, kita akan membincangkan pelbagai cara membandingkan String di Java. Oleh kerana String adalah salah satu jenis data yang paling banyak digunakan di Java, ini secara semula jadi merupakan operasi yang biasa digunakan. 2. String Perbandingan Dengan String Kelas 2.

Read More

  Corak DAO di Jawa

Corak DAO di Jawa

1. Gambaran keseluruhan Pola Objek Akses Data (DAO) adalah pola struktur yang memungkinkan kita untuk mengasingkan lapisan aplikasi / perniagaan dari lapisan kegigihan (biasanya pangkalan data relasional, tetapi mungkin mekanisme ketekunan lain) menggunakan API abstrak . Fungsi API ini adalah untuk menyembunyikan dari aplikasi semua kerumitan yang terlibat dalam melakukan operasi CRUD dalam mekanisme penyimpanan yang mendasari.

Read More

  Bagaimana Mengeluarkan Karakter Terakhir dari Rentetan?

Bagaimana Mengeluarkan Karakter Terakhir dari Rentetan?

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel ringkas ini, kami akan memeriksa dan membincangkan teknik yang berbeza untuk menghilangkan watak terakhir String. 2. Menggunakan String.substring () Cara yang paling mudah adalah dengan menggunakan terbina dalam subrentetan () kaedah daripada String kelas. Untuk membuang watak terakhir dari String tertentu , kita harus menggunakan dua parameter: 0 sebagai indeks permulaan, dan indeks watak kedua.

Read More

  Pemuat Kelas di Jawa

Pemuat Kelas di Jawa

1. Pengenalan kepada Pemuat Kelas Pemuat kelas bertanggungjawab untuk memuat kelas Java semasa waktu larian secara dinamik ke JVM (Java Virtual Machine). Juga, mereka adalah bagian dari JRE (Java Runtime Environment). Oleh itu, JVM tidak perlu mengetahui mengenai fail atau sistem fail yang mendasari untuk menjalankan program Java terima kasih kepada pemuat kelas.

Read More

  Panduan untuk Kata Kunci Volatile di Java

Panduan untuk Kata Kunci Volatile di Java

1. Gambaran keseluruhan Sekiranya tidak ada penyegerakan yang diperlukan, penyusun, waktu proses, atau pemproses dapat menerapkan segala macam pengoptimuman. Walaupun pengoptimuman ini bermanfaat sepanjang masa, kadang-kadang ia boleh menyebabkan masalah halus. Cache dan penyusunan semula adalah antara pengoptimuman yang mungkin mengejutkan kita dalam konteks serentak.

Read More

  Lakukan Permintaan HTTP Ringkas di Java

Lakukan Permintaan HTTP Ringkas di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam tutorial ringkas ini, kami menyajikan cara untuk melakukan permintaan HTTP di Java - dengan menggunakan HttpUrlConnection kelas Java bawaan. Nota yang bermula dengan JDK 11, Java menyediakan API baru untuk melaksanakan permintaan HTTP, yang bertujuan sebagai pengganti untuk HttpUrlConnection, yang HttpClient API.

Read More

  Menukar Antara Daftar dan Set di Java

Menukar Antara Daftar dan Set di Java

1. Gambaran keseluruhan Dalam artikel pendek ini, kita akan melihat penukaran antara Daftar dan Set - dimulai dengan Plain Java, menggunakan Guava dan perpustakaan Apache Commons Collections, dan akhirnya, dengan Java 10. Artikel ini adalah sebahagian daripada siri "Java - Back to Basic" di Baeldung.

Read More