Penyusun Java Dalam Talian

1. Pengenalan

Penyusun dalam talian adalah alat yang membolehkan kita menyusun kod sumber dan melaksanakannya dalam talian . Ini adalah pilihan yang bagus, terutamanya untuk pelajar, tutor, atau penemuduga Java baru. Selain itu, sangat senang untuk berkongsi kod atau bekerjasama dalam sesi peribadi atau kumpulan.

Selain itu, kita tidak perlu memasang JDK atau IDE .

Dalam artikel ini, kita akan meneroka penyusun dalam talian Java teratas di luar sana.

2. JDoodle

JDoodle adalah cara mudah dan cepat untuk menyusun dan menjalankan kod sumber dalam banyak bahasa pengaturcaraan termasuk Java. Lebih-lebih lagi, JDoodle menyediakan terminal untuk bekerja dengan MySql dan MongoDB, alat pengaturcaraan rakan sebaya, API untuk melaksanakan kod dari jarak jauh, dan fitur penyematan untuk blog atau laman web.

UI-nya mempunyai editor dan medan input yang mesra pengguna termasuk:

 • Argumen baris perintah
 • Mod interaktif
 • JDK versi 8 hingga 10 tersedia
 • Melampirkan perpustakaan luaran terus dari repositori Maven . Yang kita perlukan adalah menentukan kumpulan, id artifak dan versi perpustakaan.

Selain itu, kita dapat membuka, menyimpan, dan memuat turun fail sumber.

Selanjutnya, alat ini memperlihatkan kompilasi dan pelaksanaan bersama dengan waktu CPU dalam beberapa saat. Penggunaan memori ditunjukkan dalam kilobyte.

Penting untuk diperhatikan, bahawa JDoodle membenarkan hanya mempunyai satu fail. Oleh itu, ini bukan pilihan terbaik untuk pelbagai projek pakej atau konsep pembelajaran program seperti enkapsulasi dan pewarisan .

3. Codiva

Penyusun dalam talian ini pasti berada di atas kerana ciri-cirinya yang unik . Untuk mula bekerja di Codiva, kita perlu memulakan projek baru.

Reka bentuknya serupa dengan antara muka IDE biasa. Kami mempunyai struktur projek di sebelah kiri, dan penyunting fail sumber di sebelah kanan. Secara lalai, direktori berfungsi adalah contoh src> hello> com> . Kita boleh menambahkan fail java baru dengan mudah dengan mengklik tanda + di sebelah nama fail.

Fail sumber segera ditambahkan ke pokok kerja:

Untuk memulakan, mari klik butang Jalankan di sebelah kanan atas. Ia menyusun kod ketika kita mula menaip . Selanjutnya, Codiva menunjukkan semua kesalahan semasa penyusunan dan memaparkan hasil pelaksanaan program ketika kami selesai menaip.

Selain itu, ia menawarkan sorotan sintaks dan pelengkapan automatik untuk menjimatkan masa .

Akhir sekali, kita dapat memasukkan projek Java ke dalam blog atau laman web mana pun. Pertama, kita perlu menekan butang Kongsi dan menjadikan projek itu umum. Selepas itu, Codiva memberikan dua pilihan untuk berkongsi:

 • URL awam
 • Kod HTML untuk disalin dan ditampal ke laman web kami

Sebagai kelemahan, alat ini tidak menyokong tetapan penyusun dan hanya berfungsi untuk bahasa Java, C, C ++.

4. Browxy

Browxy berfungsi dengan pantas berbanding penyusun dalam talian yang lain. Bahasa yang tersedia adalah C, C ++, C #, Java, Python, dan PHP.

Kami boleh berkongsi fail sumber dengan mudah di seluruh web. The getURL butang menjana URL untuk fail yang membolehkan kita untuk berkongsi fail. Lebih-lebih lagi, pengguna yang masuk dapat menerbitkan kod mereka secara terbuka .

Setelah menekan butang Publish , projek tersebut muncul di bahagian Published Code :

Ia mempunyai pandangan yang berasingan untuk output konsol, applet dan log.

Kelebihan lain adalah sekatan minimum untuk menjalankan kod . Kami boleh membuat panggilan URL luaran untuk menguji beberapa API.

5. Rextester

Pada mulanya, Rextester dirancang sebagai penguji ekspresi biasa. Kemudian, ia berkembang menjadi IDE dalam talian yang menyokong sebilangan besar bahasa pengaturcaraan.

Ia menyokong pandangan editor dan susun atur yang berbeza:

Ia juga perlu disebutkan mengenai ciri kerjasama langsung. Setelah menekan butang yang sesuai, Rextester menghasilkan URL yang boleh dikongsi.

Sesiapa yang mempunyai URL boleh membuat kod dalam sesi langsung tetap. Kita dapat melihat perubahan yang dilakukan oleh orang lain serta dapat membuat perubahan kita sendiri.

6. Dalam talianGDB

OnlineGDB adalah penyusun dan debugger untuk banyak bahasa pengekodan termasuk Java . Pemformatan kod juga tersedia untuk membuat pengekodan lebih selesa.

Lebih-lebih lagi, kita dapat menambahkan titik putus dengan hanya mengklik pada baris yang ingin kita perhatikan . Setelah menekan butang Debug , mod debugging bermula. Ia akan melangkah selangkah demi selangkah dari titik putus yang ditetapkan sebelumnya.

Pengguna dapat melihat nilai pemboleh ubah tempatan atau timbunan panggilan di tetingkap yang sesuai:

7. Kompilasi

Compilejava adalah alat dalam talian yang mudah untuk menjalankan kod Java. Ia mempunyai banyak tema termasuk tengah malam , yang dipaparkan di tangkapan skrin. Pemula, pelajar, Java dapat menggunakannya untuk tujuan pendidikan.

Ia selalu berjalan pada versi terbaru Java. Kami boleh mengimport coretan kod dari Gist dengan memberikan URL:

8. Paiza.io

Penyusun dalam talian ini mempunyai antara muka yang mesra dan mudah digunakan. Seperti penyusun lanjutan lain, Paiza mempunyai semua ciri seperti:

 • menyokong pelbagai fail
 • pelengkap automatik pantas
 • menghubungkan dan berkongsi kod dalam GitHub atau Gist
 • perkongsian awam atau swasta melalui rangkaian
 • kerjasama dengan kumpulan pengguna
 • penjadualan tugas

Ia menyokong sebilangan besar bahasa pengaturcaraan teratas termasuk bahasa C, C ++, C #, JVM dan Python.

9. Tinjauan jarak jauh

RemoteInterview difokuskan dan dirancang untuk membantu proses temu ramah dalam talian dalam kebanyakan bahasa pengaturcaraan yang biasa. Ia menawarkan pengaturcaraan pasangan hidup, berkongsi potongan kod, membuat panggilan video, merakam dan menyimpan wawancara .

Pewawancara boleh menjemput sesiapa sahaja ke sesi langsung dengan berkongsi pautan jemputan:

10. Ideone

Ideone menyusun dan melaksanakan kod dalam lebih daripada 60 bahasa pengaturcaraan. Ia membenarkan perkongsian kod sebagai:

 • awam - tersedia untuk semua orang
 • rahsia - hanya tersedia untuk mereka yang kami berkongsi URL
 • peribadi - hanya tersedia untuk pemiliknya

Ideone membenarkan had masa dan batasan penggunaan memori untuk program yang kami serahkan:

 • Masa penyusunan 10 saat
 • Masa pelaksanaan 5 saat (untuk pengguna yang tidak masuk) dan 15 saat untuk pengguna yang log masuk
 • 256 MB untuk penggunaan memori

Akhirnya, di bawah bahagian sampel , kita dapat menemui coretan terkini dan coretan kod yang dilaksanakan. Kita boleh mencuba dan mencubanya sendiri.

11. Repl.it

Repl.it mempunyai persekitaran pengaturcaraan interaktif yang menyokong banyak bahasa. Kita juga boleh membuat projek web yang mudah termasuk fail HTML dan JS untuk mempraktikkan kemahiran asas web. Ini sangat popular di kalangan guru, penemuduga, universiti dan kolej.

Pertama sekali, kita perlu mendaftar di platform. Perlu disebutkan bahawa syarat ini tidak ada di mana-mana penyusun yang disenaraikan sebelumnya:

Satu ciri penting adalah kawalan versi terbina dalam yang memungkinkan untuk menyimpan karya semasa, bekerja dengan sesi nanti, atau membandingkan perubahan dengan setiap versi.

Selain itu, ia mempunyai emulator terminal pelbagai fungsi , menyediakan alat perkongsian / kolaborasi API dan kod yang kaya, sokongan perpustakaan pihak ketiga.

12. Ringkasan

Dalam panduan ini, kami telah menyampaikan ringkasan ringkas dari banyak penyusun dalam talian Java yang tersedia.

Sebilangan dari mereka menawarkan ciri unik seperti menyusun semasa menaip, petunjuk kod, pelengkap automatik, debugging bawaan atau pemformatan kod.

Walaupun begitu, penyusun dalam talian moden masih terhad dalam kemampuannya jika dibandingkan dengan versi desktop mereka.